Gebelikte 22 Hafta İçinde Bebekte ve Annede Ne Gibi Değişimler Oluşur?

Gebeliğin 22 haftasında özellikle detaylı ultrason işlemlerine dikkat çekilir. Aileleri heyecanlandıran bu işlemler uzmanlar tarafından çekilmelidir.

22 Haftalık Gebelikte Ultrason Görüntüleri ve Belirtileri

22 hafta da anne adaylarında duygusal bir dönem başlar. Bu dönemin eş ve çevre desteği ile atlatılması oldukça önemlidir. Destek görmeyen ve çöküntü yaşayan annelerin bebekleri de etkilenir. Bir önceki hafta içinde ayrıntılı, renkli, üç boyutlu ve detaylı ultrason çekilmediyse uzman bu haftada gerçekleştirir.

Bebeğinizin yaklaşık boyu ve ağırlığı

Ayrıntılı ultrason, detaylı ultrason ve ileri düzey ultrason aynı anlama gelir. Üç boyutlu renkli ultrason ise farklıdır. Halk arasında ise üç boyutlu ultrason ile 4 boyutlu ultrason da diğerleri ile aynı olarak bilinir. Ayrıntılı ( detaylı ) olan ultrasonografi de çiftlere bebeğin ayakları, kolları, elleri ve yüzü 4 boyutlu gösterilmektedir. Ayrıntılı ( detaylı ) ultrasonografide bebeğin görüntüsü gebelikte çiftleri duygusal anlamda etkiler. Ayrıntılı ultrason çekimleri esasında gebelikte 2 boyutlu şekilde yapılarak bebeğin görüntüsü alınır. Ayrıntılı ( detaylı ) ultrasonografide cihazların 3 boyutlu ya da 4 boyutlu olması önemli değildir.

Önemli olan 22 hafta detaylı ultrason işlemlerinin radyoloji uzmanı, kadın doğum uzmanı ya da perinatoloji tarafından değerlendirilmesidir. Ayrıntılı ( detaylı ) işlemlerde bebek ile alakalı olan tüm sorunlara detaylı bir şekilde bakılır ve görüntüsü alınır. Görüntüler alındığında çiftlere verilir.

Bebeğin 22 haftalık gelişmesi

22 haftalık anne karnı ve bebeğin yerleşmesi

22 Hafta Gebelikte Neler Meydana Gelir ve Bebeğin Gelişimi Nasıl İlerler?

Bu hafta itibari ile anne adayı rahmini göbeğinin 2 parmak üstünde hissedebilir. Bu hafta itibari ile gebelikte çatlaklar yoğun şekilde ortaya çıkar. Gebelikte ağırlık noktasının değişmesinden kaynaklı olarak ağrılar meydana gelir. Bebeğin büyümesinden kaynaklı olarak bu dönem ve sonrasında midede yanma ve ekşime oluşmaya başlar.

Bebek gebelikte bu haftada 27 cm ve 350 gram ağırlığına ulaşmıştır. Karın ise bebeğin büyümesi ile iyiden iyiye belirginleşmeye başlar. Kaşları, dudakları, göz kapakları belirginleşirken gebelik süresince oluşmaya devam edecek olan diş kökleri de gelişmeye başlar. 22 haftalık olan bebeklerin lanugo ismi verilen tüyleri de oldukça belirgindir ve derisinde derin kırışıklıkları bulunur. Bunlar anne tarafından fark edilemez. Bebeklerin parmak izi oluşumu tamamlanır. Parmak izi ömrü boyunca değişmeyecektir. Kolları ve parmakları daha gelişkin bir hal aldığı için atacağı tekmeler iyiden iyiye hissedilir ve annenin canını bile acıtabilir. Bu süreçte bebekler ile uzun uzun konuşulmalıdır.

Müzik dinletilmeli, hikâye anlatmalı ve güzel sözler söylenmelidir. Bu detaylar bebeğin uyku dönemi içinde alt yapı oluşturacaktır. Hikâye düzenini anne karnında oturtan çiftler doğum sonrasında uyku anlamında rahat bir dönem geçirirler.

Bebeğiniz bu haftanın içinde karnınızda takla atabilecek duruma gelmiştir. Ayrıca amino sıvısını dengeli bir şekilde yutar ve devir daim yapar.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...