27 Hafta İçinde Bebeklerin Hareketleri Nasıl Değişir, Annede Neler Meydana Gelir?

7 aylık döneme girilmiştir. Erken doğum riskinden kaynaklı olarak gerekli olan doktor kontrollerinin kesinlikle aksatılmaması ve detayların atlanmaması gerekmektedir.

27 Haftalık Gebelik Sürecindeki Ultrason Görüntüleri ve Belirtileri

27 haftaya giren anne adayı hamileliğin 7. ayına girmiş olur. Bu dönem son trimester dönem olarak bilinmektedir. Yani bebek bu dönemden sonra rahimin dışında da yaşayabilir. Bebek gelişimi tam olarak 37. hafta içinde tamamlanır ama olası erken doğumdan kaynaklı olarak da akciğerler desteklenerek nefes alımı sağlanabilir.

Anne adayının vücudu son dönemler için kendini otomatik olarak hazırlamaya başlar. Bu hafta içinde gebelik döneminde şikâyetler ve ağrılar artabilir. Bebek ultrason desteği ile net şekilde izlenir. Bu anne ve babalar için oldukça heyecan verici bir durumdur.

27 Hafta Gebelik Sürecinde Neler Meydana Gelir?

Gebelik sürecinde son döneme yaklaşmaya başlayan kişilerde sırt ağrıları ve bacak krampları fazlasıyla yaşanmaya başlanır. Vücudun taşıdığı her gram yük anneyi zorlamaya başlar. Özellikle rahimin büyümesi ve karın bölgesindeki kilolar kan dolaşımı konusunda sorunların yaşanmasına sebebiyet verebilir.

Gebelik de bu dönemde hem bebek için hem de kişilerin kendileri için sık şekilde dinlenmesi ve bacaklarını uzatarak rahatlaması gerekir. Gebelik sürecinde bu hafta içinde en belirgin şekilde oluşan sorun bacak kramplarıdır. Bazı kişilerde gebelik döneminin ilerlemesi ile meydana gelen kramplar da artmaya başlar. Bunun için kramp giren kası rahatlatmak ve nazik bir şekilde masaj yapmak gerekir. Hatta annenin kendini rahatlatması için biraz yürümesi bile gerekebilir. Gebelik sonrası için kararlar alınmaya başlanmalı, hazırlıklar yapılmalı ve doğum için uzman ile birlikte konuşularak yapılacaklar netleştirilmelidir.

İlk dönemlerde olduğu gibi bu haftalar içinde de kokulara karşı gebelerde hassasiyet oluşmaya başlar. Eski dönemde severek yenilen yiyecekler yenmezken, sevilmeyen yiyecekler yenmeye başlanabilir. Bebeklerin organlarının doğru ve sağlıklı şekilde gelişmesi anıda gebelik dönemi içinde beslenmeye fazlasıyla dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.

Bebeğin Gelişimi

Bebek kilosu bu haftanın içinde 1 kiloya yaklaşmıştır ve boyu da 36 cm civarındadır. Ultrasonografi ile ve el yordamı ile büyüyen karın içinde bebeklerin hareketlerini detaylı bir şekilde izlemek ve incelemek mümkündür. Gözleri açılmış olan bebeğin ışığa karşı olan duyarlılığı da artmıştır. Beyin hızlı bir şekilde gelişimini devam ettirir.

Daha çok düzeyde beyin hücresinin oluşması ile birlikte bebeklerin beyinleri aktif bir biçimde çalışmaya başlar. Akciğerler gelişim konusundaki evrelerini tamamlamadığından dolayı fonksiyonel olarak çalışamaz. Özellikle hıçkırık tutuğunu fark edebilir ve gıdıklanmadan kaynaklı olan hareketlerini izleyebilirsiniz. Olağan durumlardan endişelenmeden bebeğin hareketlerini takip etmelisiniz. Sizde ya da yavrunuzda olağanüstü bir durum gerçekleştiğinde ise vakit kaybetmeden uzmana başvurmanız gerekir.

Bu aydan sonra emzirme ile alakalı olan hamilelik derslerine katılarak kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 1,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...