29 Hafta Gebelik İçinde Bebeklerde ve Annelerde Neler Meydana Gelir?

Gebelikte 29 haftaya girilmesi ile anne adayında sık şekilde mide sorunları meydana gelir. Bu sorunların atlatılması adına mutlaka uzman görülmeli ve tedbir alınmalıdır.

29 Haftalık Gebelik Döneminde Ultrason Çekimi

Gebeliğin 29. haftasında girildiğinde anne adayının artık doğum çantası ile alakalı olan hazırlıklarını tamamlaması gerekir. bu hafta itibari ile her şey normal giderse doğuma 10 hafta daha süre vardır ama nadirde olsa erken yatışlar ve doğumlar gerçekleşebilir. Gebelik döneminde buna hazırlıklı olmak için çantanın hazırlanması gerekir. 29 hafta itibari ile rahim karından daha çok yukarıya çıkar. hamilelik döneminde bu durum mideye baskı yaptığından dolayı yemek fazla kaçırıldığında rahatsızlık verebilir.

Bundan kaynaklı olarak da sık sık ve az az yemek yemek gerekmektedir. özellikle 29 hafta hamlelik sürecinde bebeğin de büyümesinden kaynaklı olarak kabızlık sorunu yaşanmaya başlanır. Bundan kaynaklı olarakda gebelikte sık ve az yemek önemlidir. kabızlık sorunu yaşayan kişilerin  bol su içmesi ve sebze tüketmesi gerekir.

29 Hafta Gebelikte Neler Meydana Gelir?

Bu haftaya giren anne adayının bebeğinin hareketlerinde artışlar ve güçlenmeler meydana gelir. özellikle karın bölgesinin alt kısmında ağrılar, midede yanma, kabızlık sorunu, gaz sorunları, burunda tıkanma ve burun kanaması yaşamak gebelikte oldukça normaldir.

Bebeğin ne durumda olduğu ile alakalı düşüncelere dalmak da bu süreçte normaldir. Gebelikte bu dönemde hızlı şekilde kilo alınmaya başlanır. Bu döneme kadar hemen hemen 11 kilo alınmış olmalıdır. özellikle hazımsızlık ve mide yanması konusunda fazlasıyla sorun yaşanır. Bebeğin kilo alımı da hamilelik dönemine hızlı şekilde devam ettiğinden dolayı hazımsıklık sorunu oluşmasına destek sağlar.

Hamilelik sürecinde ağır, yağlı ve büyük porsiyonlar mide yanmasının en büyük nedenleri içinde yer alır. Bunu yaşamak adına sık sık yemek, lifli besinler tüketilmel ve bol düzeyde su içilmelidir.

Bebeğin Gelişimi

Bebekler 1130 gram ve 38 cm uzunluğundadır. Zamanın ilerlemesi ile bebeğin daha çok kilo aldığını da izleyebilirsiniz. Gebelik de bu süreçlerin tamamı ultrason desteği ile izlenebilir. Hamilelik de bebekler büyükdükçe rahimde büyüyecektir ve gerginlik ile bası hissetmeniz kaçınılmaz bir duruma dönüşür. Basıdan kaynaklı olarak da bel ve kasık ağrıları şiddetlenebilir.

Bunun için doktor ile iletişime geçebilirsiniz. Hamilelik döneminin bu zamanında bebeklerin akciğerleri ile kasları gelişmeye devam eder. kafası da büyümeye devam eden bebeğin besine olan ihtiyacı da artacaktır. Bunun içinde daha fazla protein, folik asit, demir ve C vitamini alınmalıdır. gebelik için ve kalsiyum alımı için süt içilmesi tavsiye edilir. süt sevmeyen anneler hamilelik döneminde bebeklerinin gelişmesi için yoğurt ve peynir gibi ürünler tercih etmelidir. Bu ürünler bebeklerinde kalsiyum alımı için kesinlikle gereklidir. Doğuma kadar bebeğin sağlıklı şekilde beslenmesi adına mutlaka doktordan da bilgi alınmalı ve beslenme listesi istenmelidir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 2,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...