31.Haftada Bebelik Ultrason Görüntüleri Nasıldır? Anne ve Bebeklerde Görülen Değişimler Nelerdir?

31.haftada anne ve bebeklerde birçok değişim görülür. Daha çok bebeklerin zihin gelişiminde yaşanan değişimlerden sonra bebeğin dinlenme sürecine geçildiği haftadır.

Gebeliğin 31.haftasında anne ve bebekteki değişimler artmakla beraber bazı semptomlar da gelişmeye devam edecektir. Özellikle de bebekte yaşanan değişimler anne adaylarını heyecanlandırabilir.

Gebeliğin 31.Haftasında Bebekteki Değişimler

31.haftadaki gebelikte bebeğin kilo ve boyunda değişimler yaşanır. Doğacağı güne kadar kilo almaya devam eden bebeğin kilosu yaklaşık 1,5 kg olacak ve boyu da 45 cm olarak görülebilecektir.

Bu süreçteki en önemli gelişim ise bebeğin beyin bağlantıları gelişimidir. Bilgileri işleyebilen bebek artık duyu organlarından gelen sinyalleri de alabilmektedir. Uyku molalarına da giren bebeğiniz daha çok hareketsiz olarak kalacaktır.

Gebeliğin 31.Haftasında Annedeki Değişimler

Anne adayları bu haftada diyaframda kasılmalar hissedecektir. Bunun nedeni rahmin diyaframı itmesi ve akciğeri doldurmasıdır. Yani tam anlamıyla genişlemelerini zorlaştırmasıdır. Doğum hazırlığı için bedendeki hava da yetersiz olabilir. Ancak bebek, plasenta üzerinden oksijen alabilmektedir.

Gebeliğin 31.Haftasında Bebeğin Tepkileri

Bu haftada özellikle bebekteki tepkiler merakla beklenmektedir. Bazen sessiz bazen de hareketli bir şekilde tepkiler veren bebeğin duyu organlarını kullanmasıyla birlikte sizleri de heyecanlandırabilir.

31.Haftada Gebelik Semptomları

31.hafta semptomları arasında daha sık idrara çıkma durumu gözlemlenecektir. Çünkü rahim, bu süreçte idrar kesesine çok daha fazla baskı uygular ve idrar depolamak için daha az yer bırakır. Bu anlamda sürekli idrara çıkılabilir.

Belirli aralıklarla ortaya çıkabilen baş ağrıları da sizi rahatsız edebilir. Yine bu süreçte gözlerinizi kapatarak 15 dakika kadar ayaklarınızı yukarıya uzatabilir ve rahatlamaya çalışabilirsiniz.

Büyüyen rahim, kan damarlarına baskı uygulayacağı için gebelik hormonları da artan kan miktarıyla beraber şişkin damarlara neden olabilir. Gün boyunca yürüyüş yaparak bu duruma bir çözüm bulabilirsiniz.

Yine bu süreçte en çok burun tıkanıklıkları görülebilmektedir. Doğumdan sonra bu süreç düzelecektir ancak sizi rahatsız eden burun tıkanıklıklarına karşı burun bantları kullanabilirsiniz.

Alt karın ve sırt ağrıları da 31.hafta gebelik semptomları arasındadır. Kendinizi rahatlatmak için dinlenebilir ve sırtınızı esnetebilirsiniz.

Anne adayları bu süreçte unutkanlığa neden olacak bir takım süreçlerden geçmektedir. Bu yüzden hatırlanması gereken önemli şeyleri not almanızda fayda var. Ayrıca uyumada da zorluk çekebileceğinizi unutmayın. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken durumlar genel olarak bu şekildedir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...