32 Haftalık Gebelik Döneminde Bebek ve Anne İçin Nasıl İşlemektedir?

32 hafta gebelik döneminde bebekler neredeyse rahimin her tarafını kaplamaktadır. Bu dönemde sık şekilde idrara çıkılır. Özellikle idrar torbasının tamamen boşaltılması gerekmektedir.

32 Haftalık Gebelik Döneminde Ultrason çekimi

32 hafta gebelikte anne adayının rahmi hemen hemen bebek ile kaplıdır. Bu hafta içinde sinir uçlarınız her şeyi fark ettiği için bebek varlığı da net şekilde hissedilir. Gebelik döneminin sonlara yaklaşması nedeniyle bebek ile alakalı olan hareketlerin azalması da olası bir durum olduğu söylense de bu doğru bir bilgi değildir.

Bebeğinizin yaklaşık boyu ve ağırlığı

Gebelikte bebek ile alakalı var olan hareketlerde azalmalar meydana geldiğinde mutlaka uzman ile görüşülmelidir. Uzman bu hafta içinde ultrason ile hareketleri ve genel durumu izleyecektir. Gebeliğin son dönemlerine girildiği için bel bölgesinde var olan ağrılar ve baskılar da artmaya başlar.

Bundan kaynaklı olarak eğilip kalkmakta ve uyku uyumakta zorlanmalar meydana gelir. Vücut kasları gebelikte bu haftadan itibaren esnemeye başlayacak ve sizi doğuma hazırlayacaktır. Belli başlı aralıklar ile rahim kaslarında sertleşmeler ve toparlanmalarda meydana gelir. Bu da doğum için hazırlıktır. Meydana gelen kasılmalar duruyorsa geçici olan kasılmalardır. Bu durumda ve bu hafta içinde endişeye gerek yoktur.

Son dönemleri rahat geçirmek adına mutlaka yemeklerden sonra yürüyüş yapılmalıdır. Ayrıca anne adayının oturduğu yerden küçük küçük hareketler yapması da gerekir.

32 Hafta Gebelikte Neler Meydana Gelir?

Gebelik döneminde 32 haftaya giren çiftlerin bebekleri için oda hazırlıklarına başlaması gerekir. Artık her şey olabilir ve doğum gerçekleşebilir. Bebekler ultrason ile dinlenmeye ve izlenmeye 32. Hafta içinde de devam etmektedir. Gebelik ve bebekler ile alakalı durum oluştuğunda mutlaka uzmana danışılmalıdır. Ayrıca gebelik açısında gerekli kontrollerin aksatılmaması da gebelik, anne ve bebeğin daha sağlıklı yol almasını sağlar.

Doğum zamanı yaklaşmaya başladığı için bebek ve sonrası için gerekli olan her türlü detay düşünülmelidir. Eksiklik olmaması çocuğunuz ve sizin rahat etmesini sağlayacaktır. Doğum süreci için hastaneye ulaşma ve basit şekilde gitme için kendinize aileniz ile birlikte bir plan çizmeniz gerekmektedir. Eşinizin ya da bir başkasının hızlı bir durum gerçekleştiğinde sizi hastaneye yetiştirmesi gerekir.

Bebeğin Gelişimi

Bebekler 42 cm uzunluğuna, 1 kilo 700 gram ağırlığına ulaşmıştır. Minik bebek artık annenin rahminde oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Bundan kaynaklı olarak da anne adayı ciddi düzeyde rahatsızlık yaşamaya başlar. Bundan sonrası dönemde haftalık olarak 500 gram alınır. 500 gramın yarısını kadın diğer yarısını da yavru alacaktır. Yavrunuz parmağını emmeye başlamıştır, cildi doğum sonrası haline yakın, parlak ve yumuşaktır.

Kafasında saçları oluşmuş, el ve ayak tırnakları tamamlanmıştır. Bebeklerde çiftlere tepki vermek adına hareket eder ve tekme atar.  Çiftler bunu hissettiğinde farklı bir heyecan yaşamaktadır.

32 Haftalık ultrason görüntüleri

32 Haftalık Anne Karnı

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 1,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...