33 Haftaya Giren Annelerin Ve Bebeklerin Gelişimleri ve Değişimleri

33 haftaya giren anne ve bebekler artık doğum konusunda heyecanlıdır. Bebekleri sakinleştirme adına bu süreçte hikaye okunmalı ve müzik dinletilmelidir.

33 Haftalık Gebelik Döneminde Ultrason Çekimi

33 haftalık gebelik dönemi içinde rahmin ağız kısmı doğuma hazırlanarak kendi ile alakalı olan gelişimini sürdürmektedir. Bu süreç içinde bazı sancılar yaşanabilir ve sancılar konusunda endişelenmemek gerekmektedir. Bunlar doğum için hazırlık sancılarıdır. Sancılar konusunda ekstra bir durum meydana gelirse mutlaka uzman ile iletişime geçilmelidir.

Bebeğinizin yaklaşık boyu ve ağırlığı

Özellikle 33 haftalık gebelik döneminde doğumlar gerçekleşebilir. Bunun için ufacık değişimlerde bile hemen uzman ile iletişim halinde olunması gerekir. Özellikle kanama olması durumları hemen bebek konusunda hem de anne konusunda tehlikeler meydana getirebilir.

Bebeğin yerleşmesi

33 Haftalık Bebeğin Anne Karnında Yerleşmesi

33 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Oluyor?

33 hafta içine giren anneler mide yanmaları, bacak krampları ve uykusuzluk gibi sorunlar yaşanabilir. Özellikle uykusuzluk sorunu bu dönemin içinde yaşamayan anne adayı neredeyse yoktur. Bundan dolayı 33 hafta içinde bol bol dinlenmeli ve gündüzleri uyumaya çalışılmalıdır.

Ultrason desteği ile hamilelikte bebek ile alakalı detayları öğrenebilir ve bebeği detaylı bir şekilde görebilirsiniz. Artık sona yaklaştığınız için gebelik de ultrason ile bebek görüntüleri sizleri iyiden iyiye heyecanlandırır. Hamilelikte 33 hafta içinde ve sonrasında alınacak olan bebek görüntüleri oldukça önemlidir. Bebek ile alakalı detaylı bilgiler verir.

Bebeğin Gelişimi

33 hafta içine girilen hamilelikte bebek 1 kg 800 gram ağırlığında ve 43 cm boyundadır. Gebelik döneminde bu haftanın içinde bebeklerin bağışıklık sistemleri gelişmeye devam eder. Antikorlar anneden bebeklere geçer ve bu şekilde bebeklerde korunur. Gebelik süresince bebeklerin kafatası kemikleri kaynamaz. Hareket halinde olan kafatası kemikleri doğum esnasında bebeklerin geçişini kolay bir hale getirir. Kafatası kemikleri birkaç yıl içinde kaynaşma sağlamaz. Çünkü bebeklerin beyinleri ve diğer organları bu süre zarfında gelişmeye ve büyümeye devam eder.

Bebeklerinizi hareketlerini hissettiğinizde saatinizi kontrol etmelisiniz. Yuvarlanmalarını, kıpırdamaları, tekme atmalarını ve titremeleri saymalı ve saate bakarak not almalısınız. 1 saat bir kez bebeğin hareketlerini hissetmiyorsanız biraz bir şeyler yemelisiniz. Bir şeyler atıştırdıktan sonra biraz beklemeli ve bebeğinizin hareket edip etmediğini kontrol etmelisiniz.

Bebeklerin hareket etmeleri için her daim enerjiye ihtiyaçları bulunur. Bebeğiniz artık sizinle iletişim kurduğu için ona müzik dinletebilir ve hikâye okuyarak sakinleştirebilirsiniz.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...