4 Aylık Gebelik Döneminde Anneler ile Bebeklerdeki Değişimler Nelerdir?

4 aylık hamilelikte bebeğin bütün organları oluşmuştur. Gebelikte bu aydan itibaren hızlı bir şekilde gelişimini sürdüren organlar hacim olarak da büyümektedir.

4 Aylık Gebelik Döneminde Ultrason Görüntüleri ve Belirtileri

4 aylık gebelik döneminde anne vücudu gebeliğe uyum sağlamaya başlamıştır. Daha önceki ay içinde var olan gebelik sorunları hafiflemeye başlamıştır.  4. ay içinde anne adayı iştahı ve enerjisi açılmaya başlayacaktır. Gebelik sorunların hafiflemesi ile destek olan erkek de bu dönem içinde daha rahattır. Daha önce anne karnındaki bebeğin ultrason ile görüntüsü ve ölçümleri alınmıştır. Bu ay içinde anne karnındaki bebeğin de ultrason ile boylu boyunca ölçümü yapılır. Ölçü detayları fazlasıyla önemlidir, bunlar ile bebeğin gelişimi takip edilir.

4 Aylik Gebelik Döneminde Neler Olur?

  • 4 aylık hamilelik döneminde mesanenin üstünde bulunan baskı ortadan kalkacaktır. Bu sayede sık şekilde idrara çıkma sorunu hafifler.
  • Bebek erkek ya da kız olsun bu ayın içinde parmağını emmeye başlar. Bu görüntüsü hamilelik sürecinde ultrason ile izlenebilir.
  • Bebeğin bütün organları oluşmuştur. Gebelikte bu aydan itibaren hızlı bir şekilde gelişimini sürdüren organlar hacim olarak da büyür. Ultrason ile uzman anne karnındaki görüntüsü ile inceleme yapar.
  • Bulantılar gebelikte bu aydan sonra azalmaya başlayacaktır.
  • Yorgunluk ile alakalı olan şikâyetler azalacaktır.
  • Özellikle sağ kasığınızda ve karnınızda ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrılar uzun süreli devam etmez. Belli bir dönemden sonra ağrılar kendiliğinden geçer.

Bebeğin Gelişimi

Bebeğin ultrasonda görülmesi ile beraber organların gelişmesi ve büyümesi de izlenir. Bebeğin omuriliği, ayakları, gözleri ve böbrekleri gelişimlerini tamamlamıştır. Bebeğin organlarının tamamı ultrasonda detaylı şekilde izlenir. Anne karnında olan bebeklerin organları işlevlerini tamamen görmektedir. Gebeliğin 4 ayına girilmesi ile kemiklerin oluşması adına mineral ve vitamin desteği de gereklidir.

Annelerin bu dönem içinde beslenmelerine, ne yediklerine ve ne içtiklerine fazlasıyla dikkat etmesi gerekir. Beslenme düzenine dikkat etmek bebek sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ultrasonda bebeğin kalp atışları da detaylı bir biçimde izlenir. Kalp atışları 120 ila 140 / dk. arasında doğum sürecine kadar hızlı bir biçimde atarak yaşama devam eder. Bunların hepsini ultrasonda izleme ve görüntülemek mümkündür. Bebeklerin sağlığı açısından çiftlerin beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir.

Bunun için gerekirse uzmandan beslenme listesi istenmelidir. Bu düzen içinde devam edilen gebelik süresinde salıklı, kolay ve basit bir doğum gerçekleşir. Bunun için her daim dikkat etmek büyük bir önem taşımaktadır.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...