Gebelik Döneminin 40. Haftasında Bebeklerde Neler Meydana Gelir?

40 hafta içine giren gebelik döneminde anne adayları oldukça zorlu bir sürecin sonuna geldiği için enerji düşüklüğü ve halsizlikler yaşamaktadır.

40 Haftalık Gebelik Döneminde Ultrason Görüntüleri ve Belirtileri

40 hafta olan gebelik dönemi hamileliğin sonudur.  Gebelik bu dönem içinde 2,75 kilo ile 3,50 kilo arasındadır. Ultrasonda bebek ile alakalı detaylar son kez incelenir. Son hafta içindeki gebelik süreci anne için oldukça zorludur. Bu sürecin hemen bitmesi ve bebeğin kısa süre içinde kucağa alınması istenir. Sürecin tamamı zorlu olsa da doğum ile birlikte çekilen tüm sıkıntılar biter. Anne ve baba adayları yavrularına kavuştuğu zaman gebelik sorunları kısa süre içinde tamamen bitecektir. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde emzirilmesi adına sütünüz bağışıklık sistemini daha fazla güçlendirecek ve daha çok antikor verecektir.

40 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Oluyor?

40 haftalık gebelik yaşayan anne adaylarının bazıları 41 ile 42 gafta arasında doğumunu gerçekleştirebilir. Çoğunlukla uzman tarafından gebeliğin 42 haftayı bulması beklenmez ve izin verilmez. Bu süreç içinde anneler fazlasıyla kilo aldığından dolayı zor bir sürecin içine girilir. Hamileliğin ilk zamanlarında 2 ila 3 kilo alan kadınlar son dönem içinde toplamda 15 kilo alabilir. Uyumak konusunda zorlanan kadınların enerjileri en alt seviyededir. Devamlı olarak uyuma halinde olmaları ve halsizlik yaşamları oldukça normal olduğu için endişeye gerek yoktur.

Bebeğin Gelişimi

Hamilelik döneminin sonuna gelen annelerin bebekleri 2,75 kilogram ile 3,5 kilogram aralığındadır. Boyları ise 48 cm ile 55 cm aralığındadır. Bazı bebeklerde bu ölçü aşağıda ya da yukarıda olabilir. Bebeklerin kafatası kemikleri halen birbirleri ile kaynamamıştır. Kaynamaması doğum kanalından hızlı ve kolay çıkmasına olanak sağlar. Ayrıca 2 sene boyunca kaynama oluşmaz. Bu sayede gelişen organların yer bulmasına olanak sağlayacaktır. Cildin alt kısmında yavrunuzu rahmin dışına çıkması ile koruyacak ve vücut ısısını ayarlayacak olan yeterli düzeyde yağ dokusu bulunur. Yağ dokusunun kıyafetler ve battaniyeler ile desteklenmesi şarttır. Doğum ile beraber bebeklerde emme refleksi meydana gelir. Doğum ile çiftler farklı bir heyecan yaşar. Doğum sonrasında emzirmek beslenme konusunda dikkat etmek oldukça önemli bir noktadır.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...