8 Aylık Olan Bebekler ve Anne Adayları Bu Süreçte Ne Yapmalıdır?

8 ayın içinde bebekleriniz 2 saat içinde 10 kez hareket etmezse ya da 10’dan daha az hareket ederse mutlaka uzmana başvurmanız gerekmektedir.

8 Aylık Gebeliğin Ultrason Görüntüleri ve Belirtileri

Gebelikte 8 ay 28 ile 32 haftalar arasını kapsamaktadır. 8 aylık gebe olan anne adaylarının kafasını nasıl doğum yapacağım, doğumumu ne şekilde yapmalıyım, bebek sağlıklı mı dünyaya gelecek tarzında sorular kurcalamaktadır. Bu süreç içinde bebek hareketleri sık şekilde olmaktadır ama bazı zamanlarda yavaşlama da gösterebilir. Özellikle yorgun olduğunuzda bebek hareketlerinde yavaşlama meydana gelir. Bunun dinlenmeli ve endişe duymamalısınız. Dinlenen anne adayları bebek hareketlerinin normale döndüğünü görebilir.

8 Aylık Gebelik Döneminde Neler Olur?

8 aylık gebelik döneminde kalp hızında artış meydana gelir. Bebek büyümesinden kaynaklı olarak varisler ve hemoroitler oluşabilmektedir. Bu sorunlar doğumun olmasından birkaç hafta sonra kendiliğinden geçecektir. Bunların yanı sıra kan akışında var olan artıştan kaynaklı olarak sabahları gözlerinde ve yüzünüzde şişlikler meydana gelebilmektedir. Gebelikte salgılanan ve gebelik hormonu olarak adlandırılan progesteron hormonunun artışını sebebi ile solunum hızı ile derinliği artmaktadır. Bu şekilde artan oksijen ihtiyacı sağlanmış olur. Süt bezlerindeki hormon artışından kaynaklı olarak da memelerde büyüme meydana gelir. Süt bezleri doğum sonrası için kendini hazırlamaya başlamıştır. Anne adaylarıda farkında olmadan bu konuda kendini doğum sonrasına hazırlar.

Bebeğin Gelişimi

8 aylık olan bebek 1500 gram ve 25 cm boyunadır. Bebekler bu dönem içinde diyaframa kullanımı yapar ve solunum egzersizi yapmaya başlamaktadır. 30 haftanın başında bebek dünyaya gelirse akciğer gelişimi tamamlanmadığından dolayı yoğun bakımda uzun bir süre kalması gerekir ve ventilatör ihtiyacı olabilmektedir. 8. ay içinde bulunan 32. haftaya girildiğinde bebeğin rahat etmesi adına anne adaylarının dinlenmesi gerekmektedir. Bu dönem içinde bebeklerin hareketlerine dikkat edilmesi gerekir.

Bebeğiniz 2 saat içinde 10 kez hareket etmezse ya da 10’dan daha az hareket ederse mutlaka uzmana başvurmanız gerekir. Bebeklerin hareketlerinde ani bir şekilde oluşacak olan yokluk durumları tehlikeye işaret ediyor olabilir. Bunun için en yakın sağlık kuruluşundan yardım alınmalı ya da uzmanınızı vakit kaybetmeden aramalısınız.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...