Akciğer Grafisi Değerlendirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Akciğer grafisi ile bronşektazi, tüberküloz, pulmoner emboli, leke, beyazlık, verem, iltihaplı hastalıklar, duman ve zatüre gibi hastalıklara tanı koyulur.

Akciğer Grafisi Değerlendirme

Akciğer grafisi, tomografisi, filmi ve ultrasonu ile birçok hastalık konusunda teşhis konulabilmektedir. Çekilecek olan akciğer grafisi, filmi, tomografisi ve ultrasonu ile kişide ne hastalığı olduğu ile alakalı detaylar ortaya çıkar, hasta ne yapmalı, nasıl davranmalı konusunda da bilgi verilir. Yapılan değerlendirme sonuçları, röntgen ve film görüntüleri birçok önemli hastalık konusunda teşhis konularak tedavi planlaması yapılır.

Özellikle akciğer röntgeni, tomografisi, grafisi, filmi ve ultrasonu ile bronşektazi, tüberküloz, pulmoner emboli, leke, beyazlık, verem, iltihaplı hastalıklar, bronşitli sorunlar, tüberkülozlu sorunlar, duman ve zatüre gibi hastalıklar konusunda kesin tanı koyularak vakit kaybetmeden tedavisine başlanır. Görüntüleme sonucunda çıkan rapor örnekleri ve sonuçları hasta da ne olduğu ve ne yapılması gerektiği meydana çıkar.

Akciğer filminde leke, akciğer ultrasonu ve grafisi ile ortaya çıkmaktadır. bronşektazi, tüberküloz, pulmoner emboli, leke, beyazlık, tüberkülozlu sorunlar, duman ve zatüre gibi sorunların akciğerde çekilen filmlerinin yorumlanması yapılmalıdır. Akciğer filmi nasıl yorumlanır, yorumlama uzman tarafından yapılmadır. Uzman bronşektazi, tüberküloz, pulmoner emboli, leke, duman ve zatüre örnekleri değerlendirme ve anlama yolu ile sonuçlara bakar. Sonrasında hasta olan kişiye ne iyi gelir ve ne yapması gerekir gibi konularda yardımcı olur.

Akciğer Grafisi Hastalıkları

Tüberküloz

Tüberküloz

Organ grafisi, filmi, tomografisi çekimi sonuçları doğrultusunda hasta olan kişilerin hastalıklarının temiz mi, yok sorun mu var detayı ortaya çıkar. Tüberküloz sorununa mycobacterium tuberculosis ismindeki bir bakteri sebep olur. Ciğer grafisi ve tomografi sonucunda çıkan raporlar tüberküloz olup olmadığını gösterir.

Tüberküloz ile alakalı olan değerlendirme, anlama ve okuma içlemi uzman tarafında yapılmalıdır. Tüberkülozun diğer bir adı da veremdir. Verem olarak da bilinir. Verem hastalığı zaman içinde akciğerlere yayılır ve önüne geçilmeyecek sorunları kişilere getirir. Verem çekilecek röntgen ve tomografi ile anlaşılabilir. Verem hastalığında leke görüntüsü de kendini gösterir. Ele alınan sonuçlar neticesinde kişiler doktora gelir, temiz olup olmadığı ile alakalı detaylı bilgi alır. Verem sonrası nasıl davranılması gerektiğini ve verem hastalığında nasıl bir tedavi uygulanacağını uzman anlatır.

Pulmoner Emboli

Pulmoner Emboli

Pulmoner Emboli

Damarlarda çıkan toplardamar sorunları zaman içinde akciğerlerde sorunlara yol açmaya başlar. Bu sorunların oluşmasına pulmoner emboli adı verilir. Nefes darlığı, göğüs ağrısı, kanlı öksürük, bacak ağrısı, ateşlenme, terleme, baş dönmesi, çarpıntı, parmak uçları ve dudaklarda morarma pulmoner emboli de görülmesi normaldir. Hasta bu şikâyetlerden kaynaklı olarak doktora başvurur.

Çekilen pulmoner emboli röntgeni ve tomografisi sonucunda leke raporları hasta doktora gösterir. Leke de raporlarda çıkarmı, değerlendirme sonucunda temiz, leke, duman ya da farklı sorunların görülmesi normaldir. Değerlendirme sonrasında temiz bir yaşam için duman olmayan bir hayat tercih etmek gerekir.

Bronşektazi, Zatüre

Bronşektazi

Bronşektazi

Akciğerlerin içinde bulunan hava yollarında zarar sonucunda bronşların kalıcı şekilde genişlemesine denir. Hastalık genelde çocukluk döneminde sık şekilde kendini gösterir. Bağışıklık sistemin temiz olmaması ve bozuk olması sonucunda kendini gösterir. Bronşektazi röntgen, grafi ve tomografi ile ortaya çıkar.

Hasta aldığı raporlar ile doktora gelir ve gösterir. Temiz çıkıp çıkmadığını da değerlendirmeler gösterir. Çocukluk döneminden itibaren bronşektazi için önlem alınması gerekir. Özellikle çocukların duman olan ortamlardan uzak tutulması gerekir. Duman bronşektazi konusunda oldukça etkilidir.

Zatüre

Zatüre

Zatüre

Halk arasında zatüre olarak bilinen bu hastalık tıp dilinde pnömoni de denmektedir. Karaciğerde iltihaplanma olarak meydana gelir.  Bakterilerden ve mikroorganizmalardan kaynaklı olarak meydana gelir.

İltihaplanma temiz değildir ve sağlam kişilere de bulaşma riski bulunur. Zatüre zor bir hastalıktır. Hastalık kişilerin sindirim, boğaz ve ağız kanalarında var olan bakterilerin ciğere ulaşmasından meydana gelir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...