Cinsiyetin Belirlenmesi Nasıl Yapılır, Bu Konuda Dikkat Edilen Detaylar Nelerdir?

Cinsiyetin belirlenmesi adına en doğru sonuç 20. Hafta ve sonrasında ortaya çıkar. Bu konuda sabırlı olmak ve uzmana kulak vermek gerekmektedir.

Ultrasonda Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

resim-1042

Gebelikte bebeklerin cinsiyetinin belirme işlemleri için ultrason uygulaması yapılır. Bebeğin cinsiyeti anne karnına düşüp büyümeye başladığı an genetik açıdan belli olur ama bunu belli bir döneme kadar gözle görmek mümkün değildir. Bebeğin cinsiyetinin ultrason ile belli olması için belli bir döneme kadar büyümesi gerekir.

13 haftalık olan gebelikte cinsiyet gözlemlenir ama bu yanlış sonuçlar verebilir. Hamilelikte cinsiyet öğrenme konusunda yanlış sonuçlara ulaşmamak adına 20. Haftayı beklemek gerekir. 20 haftada alınacak olan ultrason görüntüsü kesin midir, ultrason ile ce cinsiyet belirlemesi yapılsa bile kesin sonuçlar vermez. Her türlü yanılma ihtimali vardır ama ultrason görüntüleri genelde doğru çıkar. Bir sonraki ayda yapılacak olan üç boyutlu renkli ultrasonografide tespiti tam anlamı ile yapılır ve cinsiyetin ne olduğu anlaşılır. Erkek bebeklerde penisin kesin olarak görüntüleri izlenir ama kız denilen bebeklerde daha sık yanlış olur. Penisin görülmemesi kız olduğu ile alakalı olarak yanlış izlenim bırakır. Üç boyutlu renkli ultrasonların yapılacağı zaman bebeğin cinsiyeti daha kolay ve daha kesin şekilde görüntüsü elde edilerek anlaşılır. Ayrıca ultrason uygulaması dışında cinsiyetin belirleme yapılır mı, gerekli midir, ultrason dışında uzman gerekli görürse ve yapılması gerekiyorsa amniyosentez ile hamilelikte kromozon yapısına bakılır.

Buna bakıldığı zaman da cinsiyeti öğrenme ve tahmini yapmak gerçekleşmektedir. Anne ve baba adaylarının bebeklerinin kız mı, yoksa erkek mi olduğu konusunda net bir bilgi tahmini istemeleri normaldir. Bu anlamda hamilelikte üç boyutlu tarama tayinini ya da renkli olan üç boyutlu tayini beklemeleri en mantıklısıdır. Üç boyutlu testlerde bebeklerin nasıl olduğu, kız mı yoksa erkek mi olduğu daha kolay belirlenir.

Belirlemede kullanılan püf noktalar

Ultrasonda Erkek Bebeği

Cinsiyetlerin belirlenmesi konusunda kullanılan üç boyutlu ultrason dışında kişiler ve çevrede birçok tahmin yapmaktadır. Erkek bebek sahibi olacaklar;

  • Erkek bebeğe sahibi olacak kişiler hamilelikte çok fazla sorun yaşamazlar. Aşerme konusunda en sık peynir, süt ve yoğurt dikkat çeker. Ayrıca et konusundaki tüketimleri de fazladır.
  • İdrar koyulaştığı zaman da erkek bebek tahmini güçlenir.
  • Üç boyutlu ultrasonografiye girmeden önce bebeğin kalp atışları da bu anlamda tahmini kolaylaştırır. Erkeklerde kalp atışları 140’ın altındadır.
  • Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi açısında anne adayının ayaklarının ne kadar üşüdüğü de tahmini kolaylaştırır. Çok üşüyen ve kıllanma ile alakalı sorunlar yaşayan kişilerin bebeklerinin cinsiyetleri konusunda erkek tayini yapılır. Kesin öğrenme konusunda uzmana başvurmak en doğrusudur.

Ultrasonda Kız bebeği

Kız bebek sahibi olacaklar;

  • Kız çocuğu olacak olan kişilerin gebeliklerinin ilk zamanları sorunlu geçer. Özellikle kusmanın ne düzeyde olduğuna bakılır.
  • Kız çocuğu olacağı zaman anne adayının saçlarında kırmızı lekelenmeler meydana gelebilir.
  • Aşerme meyve ve tatlı açısından çoğaldığı zaman da kız bebek olarak tayini yapılır.
  • Kız çocuk annelerinde ne zaman solgun görünüm başlarsa cinsiyet belirleme de o zaman yapılır. Hatta eski dönemde tespiti ve öğrenme konusunda bu detaya fazlasıyla dikkat de edilirmiş. Kesin öğrenme konusunda uzmana başvurmak en doğrusudur.
  • Kız bebeklerin tespiti yapılacağı zaman ve kesin olup olmadığı ile alakalı kalp atışına da dikkat edilir. Kalp atışları 140 civarında olduğu zaman kesin olarak düşünülür.
  • Bu anne adayları kilo ne zaman alır, kilo almaya hemen başlar. Özellikle kalça ve göbek bölgelerinden alınır. Bebeklerde karın bölgesinin altına yerleşir.

Kız çocuğu

Erkek Çocuğu

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 4,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...