Bebeklerde Anjiyo Yapımı Hangi Aşamalardan Oluşmaktadır?

Bebeklerin kalbinde var olan sıkıntıların neden kaynaklandığını bulmak için anjiyo uygulaması basit, kolay ve hızlı şekilde yapılmaktadır. Tedavi açısından gerekli olan tüm işlemleri içerir.

Bebeklerde Anjiyo Nasıl Yapılır ve Ameliyat Süreci

im002525Bebeklerin kalbinde var olan sorunların neden kaynaklandığını bulmak adına anjiyo uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulamanın her aşaması aile bireylerini fazlasıyla tedirgin eder. Ama uygulama gelişen teknoloji desteği ile desteklendiği için korkulacak olan bir durum bulunmamaktadır. Bebeklerde yapılacak olan işlemlerin tamamı güvenilir yöntemler içerir. Bebeklerde yapılacak olan anjiyo uygulamalarında doktorun isteğine bebeğin genel sağlık durumuna göre hastaneye bir gün önceden ya da sabah çok erken saatlerde yatış işlemleri yapılır.

Yatış ile alakalı olan tüm işlemlerin bitmesinden ve gerekli kontrollerin tekrardan yapılmasından sonra anne ve babalara bu işlem için gerekli olan izin belgesi imzalatılır. İzin belgesi sonrası oluşabilecek sorunların önüne geçmektedir. Bebeklerde yapılacak anjiyo genel anestezi altında yapılır.

Bunun içinde öncesinde doktorun söylediği beslenme düzeni ile beslenilmesi önemlidir. Bebeklerde yapılan anjiyo işlemleri için anestezi uzmanı gerekli iğnenin yapılmasını sağlar ve bebek işlem sonuna kadar uyur. Genel anestezi altında olduğu için kesinlikle acı, sızı ya da ağrı hissetmez. Kasık kısmından yapılacak olan giriş kısmından uygulamalar yapılır. Kasıkta bulunan yapay borucuğun desteği ile toplardamara ve atardamara katater yerleştirilmesi yapılır. Uzman monitör sayesinde katateri görmektedir.

Bu sayede kalbe ulaşım sağlanır. Alınacak görüntüler, kan örnekleri ve basınç ölçümleri ile kalpte ne tarz bir sorun olduğu ile alakalı tetkikler yapılmış olur. Bu şekilde elde edilen veriler sayesinde bebek için gerekli tedavi planlaması yapılır ve erken dönemde sağlığına kavuşur. Bu uygulama erken tanı koyulması açısından da önemli detaylar içerir.

Bebeklerde Yapılacak Anjiyo Sonrasında Yapılması Gerekenler

Bebekler yapılacak uygulamaların bitmesinden sonra hastane odasına uyur bir durumda gelir ve birkaç boyunca uyanmadan uyuması hemşireler tarafından sağlanır. Özellikle hafif düzeyde ateş ve mide bulantısı sık şekilde karşılaşılan bir durumdur. Bu sorunlar anestezinin etkisinden kurtulma ile beraber birkaç saat içinde ortadan kalkmaya başlar. İşlemlerin tamamlanmasının ardından uzman olan doktor anne ve babaya bu işlem ile alakalı detaylı şekilde bilgi vermektedir.

Bebeğin sıkıntılı bir durumu bulunmuyorsa ve uzman gerekli kontrolleri yaptıysa akşamına ya da bir gün sonra taburcu edilir. Sonraki süreçte kontrol günlerinin aksatılmaması ve doktorun söylediklerinin yapılması önemlidir. Tedavi için tüm kontrollere gitmek ve düzeni aksatmamak gerekmektedir.

Bunlar sonrasında gerekli olan tedavinin tüm sürecini etkileyebilir. Bebeğin ameliyat sonrasında bol düzeyde sıvı almasına dikkat etmek gerekir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...