Beyin Emarı hangi sürede çekilir?

Beyin emarı, gelişen teknolojiler sayesinde çok kısa sürede tamamlanarak hastalıkların teşhisinde önemli adımlar atılmasını sağlar.

Ne Kadar Sürer?

Beyin mr çekimi, günümüz teknolojileriyle birlikte çok kısa sürede tamamlanabilmektedir. Beyin hastalıklarının en net teşhisinin konulabilmesi ve tedavi yöntemlerinin belirlenebilmesi için beyin emarı kaç dakika sürer ile ilgili olarak bazı bilgilerimizi sizlerle paylaşıyor olacağız.

Beyin emarı gelişen teknolojiler sayesinde eskisinden çok daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Günümüzde 15 ile 20 dakika arasında beyin emarı çekimi yapılabilmekte ve hastalara bilgi sunulabilmektedir. Beyin emarı kaç dakika sürer bilgilerinin dışında nasıl çekildiğinin de bilinmesi önemlidir. Bu konuda da sizlere önemli bilgiler aktarmamız gerekiyor.

Beyin Emarı çekimi

Beyin Emarı çekimi

Nasıl Çekilir?

Beyin emarı çekimi sırasında önce hasta bir kızak üzerine yatırılmaktadır. Daha sonra baş kısmı görüntü sağlayıcı adı verilen bir aparat içine yerleştirilir. Hareket edilmemesi için baş kısmının yan tarafları desteklenir. Manyetik frekans dalgalarıyla çalışan cihaz hastayı rahatsız edebileceği için hastaya kulaklık verilir.

Daha sonra kızak, beyin emarının çekilmesi için cihazın içine doğru hareket ettirilir ve teknisyen tarafından çalıştırılır. 1 ile 2 dakika arasında belirli aralıklarla kesilen cihaz sesleri duyulabilir. Emar çekim süresi, çekilecek bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Belirttiğimi üzere beyin emarının çekim süresi 15-20 dakika arasında değişir.

Günümüzde en önemli emar çekimi olarak bilinen beyin emarı, sinir sisteminin görüntülenmesinde son derece etkilidir. İnceleme sırasında tespit edilen lezyonların tanımlaması da kısa sürede yapılmaktadır. Tümör ya da abse gibi durumların yanında farklı hastalıkların tespiti için de son derece önemli bir uygulamadır. Tedavi ve tanı süresi için kritik önem taşıyan beyin emarı ugulamasından sonra ameliyat ya da farklı  cerrahi müdahalelere gerek duyulup duyulmadığı da doktorlar tarafından tespit edilir.

Beyin hastalıkları en çok korkulan hastalıklardan biridir ve hastalar bazı durumlarda beyin rahatsızlığı olup olduğunu anlayabilir. Ama sıkça görülen ve şiddetli baş ağrılarının yanında mide bulantıları ve göz kararmaları gibi şikâyetlerde beyin emarı çekilmelidir.

Beyin tümörleri en çok endişe edilen durumlardan biridir ve birincil ve ikincil beyin tümörlerinin teşhisinde yine beyin emarının çekilmesi gerekmektedir.  Teknolojilerin gelişmesiyle artık tıp alanında her hastalığın kısa sürede teşhisi yapıldığı için uzman hekimler gerektiği durumlarda hastalardan beyin emarı isteyebilir. Beyin emarı cihazları sayesinde insanlar için oldukça faydalı olan emar işlemi, gerektiği durumlarda çekilmelidir. Çünkü emar cihazı çokça radyasyon içerir ve bu durum daha sonraki süreçlerde olumsuz durumların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyin emarı öncesinde de dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Öncelikle doktorunuzda vücudunuzda yer alan platin ya da kalp pilinden bahsetmeniz gerekir. Beyin emarına girilmeden önce üzerinizdeki tüm metal eşyaları çıkarmalı ve cep telefonu gibi elektronik eşyaları da çıkarmanız önemlidir. Beyin emarı çekilirken baş kısmınızı kesinlikle hareket ettirmemeye özen göstermelisiniz.

Aksi takdirde emar cihazı işlevini tam olarak tamamlayamaz ve yeniden çektirmek durumunda kalabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız bu bilgiler beyin emarının ne kadar sürede çekildiğini ve nasıl çekildiğine dair bilgileri içermektedir. Beyin hastalıklarının teşhisinde son derece önemli olan bu uygulama birçok özel hastanenin yanı sıra devlet hastanelerinde de uygulanmaktadır. Uzman radyologlar tarafından incelenen raporlarınız sonrasında ise ilgili tedavi süreçlerine başlanır.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...

Soru - Cevap

X29.03.2017

Merhaba,
Ben bir tiroid hastasıyım ve boyum son 1,5 yıl içinde durdu. 13 yaş 6 aylığım. Büyümem durduğu için büyüme hormonu alacağım. Alıp alabilmem için beyin emarı çektirmem gerek. Fakat az önce araştırdığım bir sitede diş telleri olanların beyin emarına giremeyeceklerini öğrendim. Üstelik benim diş tellerim var. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Benim beyin emarıma göre konsey bana büyüme hormonu verecek ve tiroid hastalığım da geçecek. Lütfen bu durumum için bana acil geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Makale Editörü Ayşe Korkmaz

Merhaba,


Emar makinesi yüksek düzeyde bir mıknatıstan meydana geldiği için kişilerin üzerinde ve vücutlarında kesinlikle metal bir eşyanın bulunmaması gerekmektedir. Buna diş telleri de dâhildir. Diş tellerinin diş hekimi tarafından çıkartılması gerekecektir. Ayrıca yaşın çok küçük tedavi konusunu aksatmazsanız var olan sorunların kısa süre içinde çözümlenecektir. Yalnız sana tavsiyem uzmanına güvenmen ve online ortamda araştırma yapıp psikolojik anlamda kendini yıpratmamandır. Psikolojisi kötü olan bir kişinin iyileşme süreci uzar ya da iyileşme süreci olumsuz etkilenir.


 

Soru ekle

Sorunuz: