Diğer uygulamaları

MR Enteroklizis Tanımı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

MR Enteroklizis ile net olarak saptanamayan ve görüntülenemeyen ince bağırsak yapısı incelenmektedir. Son yıllarda da oldukça gelişim göstermiştir.

Radyoterapi Tedavisinin Riskleri ve Olası Yan Etkileri

Radyoterapi tedavisinin doğrudan radyasyon kelimesiyle bir arada düşünüldüğünü biliyoruz. Oysa yan etkileri bakımından yanlış bir algının oluştuğu aşikâr.

Enteroklizis Testi Çekim Aşamaları ve Sonuçları

İnce bağırsağın değerlendirilmesi için uygulanmakta olan gastrointestinal tekniği olmaktadır. İnce bağırsağın mukozal detaylarını incelemeye yarar.

Radyoterapi Terapisi Nasıl Uygulanır?

Kanser hücrelerinin ya da kötü huylu dokuların bölünerek çoğalmasını engellemek amacıyla kanser tedavisinde uygulanan bir yöntem olmaktadır.

Radyoterapi Bölümü Taban Puanları ve Çalışma Alanları

Üniversitelerde 2 yıllık ön lisans bölümü olan radyoterapi bölümü kanser hastalarının tedavisinde doktorun yardımcısı olarak çalışırlar.

Radyoterapi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kanser hastalığının tedavisinde kullanılmakta olan radyoterapi, kanser hücrelerini yok etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Radyoterapi Teknikeri Eğitimi ve İş Hayatı

Ön lisans mezunu olarak üniversitelerin Radyoterapi bölümünden mezun olan kişilerin onkoloji doktorlarına yardımcı olmak için eğitim alırlar.

Radyoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor

Kanser tedavisinde kullanılan radyoterapinin birçok kanser türünde etkili olmaktadır. Radyoterapi alan kişilerin sonrasında dikkat etmelidir.

Kornea Tomografi Uygulaması Nasıl Yapılır ve İşlemin Zararları Nelerdir?

Işıkların yoğunluklarını, optik özellikleri, gecikmeleri eş zamanlı biçimde ölçen görtüntüleme uygulaması kornea tomografisi ya da kornea topografisi adı verilir. Bu uygulamada herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Elektroensefalografi Çekimleri Hangi Aşamlar Kullanılarak Yapılır?

Elektroensefalografi İnsan beyninin elektriksel etkinliklerinin değerlendirilmesi amacı ile yapılır. Çekimler genelde 15- 20 dakika içinde tamamlanır.

Polisomnografi Nedir, Yapılma Aşamaları Nelerdir ve Hangi Amaçla Yapılır?

Polisomnografi uygulamasında uyku esnasında meydana gelen tüm sorunlar hakkında veriler toplanır. Bu sayede kişiye en uygun olan tedavi şeklinin planlaması yapılacaktır.

Uyku EEG Nedir, Nasıl Çekilir, Aşamaları ve Amaçları Nelerdir?

Uzman tarafından tavsiye edilen ve gerekli görülen EEG çekimi farklı yöntemler ile çekilmektedir. Uzmanın yönlendirmesi ile ve çekim esnasında yardımcı olunması nedeni ile korkulacak bir tedavi yöntemi değildir.

EEG Neden İstenir ve Hangi Hastalıklar Teşhis Edilir?

EEG çekimi uykulu, uykusuz ve tüm gece EEG olmak üzere farklı farklı çekilir. EEG’ nin çekim amacı beyinin elektiksel aktivitesinin kaydedilmesidir. Çekim boyunca hasta herhangi bir ağrı yada acı hissetmez. Beyindeki sinir hücrelerinin uykuda ve normal uyanıklık durumunda faaliyetlerinin takibidir.

EEG Çekimleri Nasıl Yapılır ve Çekimin Yapılması Nasıl Detaylar İçermektedir?

Eeg çekimi için yapılacak olan işlemlerde önemli olan hastaların sabit durması, gözlerini kapatması ve teknisyenin söylediklerinin dışına çıkmamasıdır.

EEG Çekiminde Yapılacak Olan Detaylarve Çekimin Aşamaları Nelerdir?

EEg, beyinde yer alana sinir hücreleri tarafından uyku durumunda ve uyanıklık durumunda üretilen elektriksel faaliyetlerin kâğıt üstüne beyin dalgaları şeklinde yazdırılmasıdır.