Bronkoskopi

Bronkoskopi Uygulamasında Ebus Yöntemi Nasıl Yapılmaktadır?

Bronkoskopi uygulaması esnasında ince olmasının yanında bükülmeye elverişli olan aletin başlığında ultrasonografi cihazı bulunurken kişinin ağzından girilerek yemek borusunun aşağısında yer alan solunum yollarının gözlenmesi yani ebus yöntemi uygulaması hakkında detaylar.

Akciğer Endoskopisi Nedir, Nasıl yapılır, Aşamaları ve Yapım amacı

Akciğerlerde yapılan tahlillere rağmen saptanamamış olan sorunların incelenmesine ya da biyopsi alınmasını sağlama amacı ile ağız ya da burun yolu ile müdahale edilmesine akciğer endoskopisi denilmektedir.

Bronkoskopi Uygulamasının Yapılması İçin Hangi Aşamalar Gerekmektedir?

Bronkoskopi işlemlerinin uygulamasında hasta olan kişiler kesinlikle acı ve ağrı duymayacaktır. Bu uygulamada hasta sadece uyuşukluk hissi yaşayacağı için refakatçi ile gelmesi gerekir.

Bronkoskopiden Sonra Hasta Nelere Dikkat Etmeli ve Nasıl Davranmalıdır?

Bronkoskopi işlemlerinde anestezi verileceği için hastanın yanında refakatçi olması ve eve döndüğünde o günü dinlenerek geçirmesi çok önemlidir.

Bronkoskopi Uygulamasının Yapılması Hangi Aşamalardan Meydana Gelmektedir?

Bronkoskopi uygulamasında en zorlu işlem bronoskopun gırtlak bölgesine geçirilmesidir. İnceleme en fazla 20 dakika içinde bitecektir. Sonuçların alınması için 3 ila 5 gün bekleme süresi bulunur.