Rahim Filmi Reglinin Kaçıncı Günü Çekilir, Çekim Uygulaması Neden Yapılır?

Hsg işlemleri kadın doğum konusunda rahimin iç kısmının, kanallarını, yapısal ve işlevsel anlamdaki sorunlarını ortaya çıkarmak adına çekilir.

Rahim Filmi Adetin Kaçıncı Günü Çekilir?

resim-992

Rahim filmi ( Hsg ) uygulaması kadın doğum konusunda rahimin iç kısmının, kanallarını, yapısal ve işlevsel anlamdaki sorunlarını ortaya çıkarmak adına çekilir. Kısırlık ile alakalı olarak da istenen tetkikler içinde bulunur ve yapılan testlerden sonra ilaçlı, anestezili ya da anestezisiz olarak çekilir.

Rahime uygulanan müdahalelerde, rahim ağzına yapılan müdahalelerde, adet kanamaların kesilmesi durumunda, rahimde bulunan yapışkanlık durumunda da hsg çekim işlemi sık şekilde kullanılır. Hsg çekmeden önce hastaya detaylı bir şekilde jinekolojik anlamda muayene yapılır. yapılan jinekolojik olan muayenede iltihap mevcut ise hsg çekim işlemi yapılmaz. Rahim filmi adetin kaçıncı günü çekilir, adet kanamasının bitmesinden sonra birkaç gün içinde uygulanır.

Rahim filmi adetten kaç gün sonra çekilir, bunun sebebi adet kanamasının rahmin içindeki tüplere ve buradanda karın içindeki boşluğa dolmasının yaratacağı sorunlara engel olmaktır. Nadir ve sık karşılaşılmasa da gebe kalamama sebebi ile değerlendirmesi yapılan bir bayanın o ay içinde gebelik durumunun olmasıdır. Rahim filmi adetten sonra en fazla 3 gün içinde çekilir.

Rahim Filmi Adet Bitiminden Sonra Çekilmelidir.

Hsg uygulaması adetin bitmesinden sonra 1 ile 3 gün içinde yapılır. regl bitmesinden sonra yapılmasının birçok sebebi bulunur. Kaçıncı günü yapılacağı ile alakalı olarak hsg işlemlerinde doktorun söyledikleri önemlidir. Rahim filmi ilaçlı madde kullanılarak uygulanmaktadır. İlaçlı hsg işlemlerinin kaçıncı gün yapılması gerektiği ile alakalı olarak uzmanlar hastalarına bilgi verir. Hsg uygulamasının regl bitiminden 1 ila 3 gün sonra yapılmasının sebepleri arasında;

  • Reglden kaç gün sonra yapılacağı gebelik ile de alakalıdır. Bu dönemde genelde gebelik şansı bulunmaz. Bundan kaynaklı olarak da gebeliğe zarar verilmemiş olur.
  • Görüntülemenin ilerleyen dönemlerinde yapılması halinde rahim duvarında kalınlaşma olur. bundan kaynaklı olarak da kistler gizlenir ve görüntülerde netlik ile alakalı sorunlar yaşanır.
  • Regl dönemlerinden ve bu dönemin bitmesinden sonra rahimin ağız kısmı açıktır. Zamanın geçmesi ile ağız kısmı kapanır. Kapanması ile bu bölgeye koyulacak olan kateterden iç kısmı gönderilecek olan opak maddenin giriş de engellenir.

Uygulama tamamen özel bir işlemlerden oluşur. bundan kaynaklı olarak da yapılan işlemlerin tamamı özenli ve itinalı bir şekilde yapılır. özellikle işlemlerin tamamına başlamadan önce genital bölge de temizlenme işlemi yapılmaktadır. Uygulamaların tamamını skopi ismi verilen cihaz yardımı ile yapıldığında ilacın yayılması daha net şekilde görülmektedir. Bu netlik monitörde de daha düzgün şekilde izlenir. Skopi yardımı ile başarı oranı da daha çok artar. Görüntüleme işlemlerinin bitmesinden sonra çıkan rapor da myom varlığı, bölme, polip, rahim tüpleri sorunları, rahim yapısı sorunları meydana çıkar. ilaçlı bir şekilde yapılan uygulamadan 1 gün sonra kişiye ilaçsız batın yapılır. bu sayede batında yayılım olup olmadığı da gözlemlenir.

Rahimden uygulamaların yöntemi tubal reanatamoz, histeroskopi ve laparoskopi operasyonlarında da kullanılır.  Tedavinin planlanması açısından uzmana büyük bir veri sağlar.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 2,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...