Servikal Emar Çekimi ve Detayları

Servikal Mr çekimi esnasında hareketesiz kalmak en önemli olan detaydır. Oluşacak olan bir hareket sonucunda emar çekim süresi uzayacaktır.

Servikal Emar Hakkında

Servikal MR nasıl çekilir

Servikal MR nasıl çekilir

Servikal myelopatili ile alakası olan hastaların hemen hemen çoğunluğunda kol ve boyun ağrıları mevcuttur. Servikal myelopatili hastaların ayrıca bacak ve kollarında his kayıpları, fonksiyon kayıpları ve güçsüzlük ile alakalı olan kayıplar da bulunur.

Örneğin; bu tarz hastalar tek başlarına pantolon ya da göleğinin düğmelerini düğmeleyemez, güç gerektiren işler arasında olan kavanoz kapağını açık kapatma zorluk çeker ve kapı kolunu bastırmakta zorlanır. Bundan dolayı da kendilerini beceriksiz hissederler. Servikal myelopatili hastalarının bacaklarında sorunlar bulunur.

Yürüme ile alakalı sıkıntılar, bacaklarda güç kayıplarından dolayı şikâyet ve yardım almadan yürüyememe en büyük sorunları içinde yer alır. Ayriyeten servikal myelopatili hastalarının kaslarında sıkıntılar olduğu için idrar tutma konusunda da sorun yaşar. Bu tarz şikâyetler ile doktora giden kişilere belli başlı testler yapılır ve ardından servikal emar istenir.

Çekilecek olan servikal mr gerekli olan detayları içereceğinden dolayı tanı koyulur ve en uygun olan tedavi yöntemi seçilir. Alınan rapor önemli detaylar barındıracağı için bu tarz hastalıklarda servikal MRG çekimi yapılması gerekir.

Nasıl Yapılır?

Servikal Mr çekilmiş için doktorlar ek bir detay söylemediyse Mr öncesinde 2 ila 4 saat açlık olması gerekmektedir. emar çekimi öncesinde hastaların vücutlarında diş protezi, kalp pili, platin, çivi, pirsing tarzında metallerin bulunmaması gerekmektedir.

Ayriyeten hastaların vücutlarının başka bir bölgesinde protez mevcut ise kesinlikle muayene esnasında doktoruna belirtmesi gerekir. Kredi kartı, elektronik eşyalar ve cep telefonu tarzındaki tüm ürünlerinde servikal emar çektirirken çıkartılması şarttır. Servikal Mr çekimi esnasında çekilecek olan bölgenin kımıldatılmaması çok dikkat etmek gerekir. Kımıldatma olduğu an bilgilerin bozuk alındığı andır. Bundan dolayı da emar çekimi uzayacaktır.

Servikal emar çekiminin başlatılması için hasta olan kişi sedyeye yatırılır ve teknisyen çekim esnasında çekim yapılacak bölgenin oynatılmaması ile alakalı olarak uyarılarda bulunur. Bu uyarılara rağmen boyun bölgesinin oynatılmaması için teknisyen tarafından boyun kısmını sabitleyecek olan aparatların takım işlemi yapılır. Hastanın yerleştirilmesinden sonra teknisyen kumanda odasına geçer ve cihazı çalıştırır.

Taramanın başlaması ile yüksek olan sesler duyulmaya başlar. Acil olan servikal Mr çekimi değilse çıkacak olan sonuçlar yaklaşık olarak 10 gün içinde hastaya teslim edilir. Görüntülerin çıktıkları radyologlar tarafından rapor haline dönüştürülür ve kesin sonuç raporu yazılarak hastaya verilir.

Ne Kadar Sürer?

Servikal emar çekimi yaklaşık olarak 10 ila 15 dakika aralığından sürmektedir. Emar çekim süresince cihazdan yüksek sesler gelir. Bu süre zarfında kıpırmada olursa sürenin uzama ihtimali oldukça yüksektir.

Vertebra Emar Nedir?

Omurları birbirinden ayıran lif şeklinde ve bağ şeklinde var olan disklerde bazı zamanlar dejeneratif hastalıklar gö­rülmektedir. Diskin esnekliğini sağlayan ve bu bölgeyi kaplamış olan lifsel dokular, zayıflar ve diskin merkezinin dışarıya çıkmasını sağlar. Dışarı çıkan dik merkezi zaman içinde sinir köklerine ve omuriliğe basınç uygular. Bu sıkıntı en çok bel bölgesinin alt kısmında yer almaktadır. Bu sıkıntı oluştuğu zaman doktorların vertebra emar çekilmesini ister aslında bu sıkıntı servikal vertebra mr nedir sorusunun da cevabıdır.

Nasıl Çekilir? Vertebra servikal Mr çekim işlemleri servikal Mr çekimi ile aynıdır. Hastaların emar çekim esnasında dikkat etmesi gerekli olan her türlü detaya bu emar çekiminde de dikkat etmesi gerekir. Vertebra servikal Mr çekiminde genelde bel bölgesinden çekim yapılır. Servikal ve Vertebra Emar Çekim Ücretleri Nedir?

Özel merkezlerde ya da özel hastanelerde yapılacak olan servikal Mr ücreti değişkenlik göstermektedir. Bu tarz hastanelerde muayene ücretleri bile farklılık gösterir. Devlet hastanelerinde ve tıp fakültelerinde ise servikal Mr ücreti için ek bir talepte bulunulur. Servikal Mr çekimi için özel kuruluşlarda alınacak olan ücret SGK düşümünden sonra 800 TL kadar çıkmaktadır.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...

Soru - Cevap

Selma03.01.2017

Boyun emarı çekilirken ilaç alınıyormu

Makale Editörü Ayşe KorkmazMerhabalar Selma, eğer amacı osteochondrosis hastalığı teşhisi ise ilaç kullanılmiyor, kontrast madde tümör teşhisinde kullanılır.

Soru ekle

Sorunuz: