Burun Röntgeni Nedir, Neden Çekilir ve Çekim Aşamaları Nasıldır?

Burun röntgeni işlemleri sayesinde burun içinde var olan et, eğrilik, tümör ve diğer sıkıntılar ortaya çıkar ve bu sorunlara tanı koyulmaktadır.

Burun Röntgeni Nedir?

Burundan çekilecek olan röntgen işlemleri sayesinde var olan et, eğrilik, tümör ve diğer sıkıntılar ortaya çıkar ve bu sorunlara tanı koyulur. Bunların yanı sıra sinüs ve içeride bulunan hastalıklar, iç ve orta kulaklarda oluşan hastalıkları, burun eğrilikleri, boyun hastalıkları burun röntgeninde ortaya çıkmaktadır.

Çekim işleminde röntgenden radyasyon birikmesi oluşabilir. Tanı koyma için yapılan bu tetkikin gereksiz şekilde yapılması ve hamile bayanlara yapılması vücuda zarar verecektir. Gereksiz şekilde yapılan her uygulama süreci kanser riskinin artmasına sebep olur. Bundan kaynaklı olarak da doktorlar gereksiz çekilecek olan her türlü uygulamaya karşıdır.

Burun filmi çekimi fiyatları kullanılan cihazların yenilik düzeyine, çekim yapılacak olan merkeze ve hastaneye göre farklılık göstermektedir. Bundan dolayı da merkezler ve hastaneler fiyat ile alakalı olan bilgileri genelde vermez. Ayrıca hangi bölgenin çekim yapılacağı, çekimin ne kadar süreceği, doktorun ne tarz detaylar istediği de fiyatlar konusunda etkilidir. Hastane dışında görüntüleme merkezlerinde e-mail aracılığı ile fiyat almak da imkânsızdır. Merkezlerden alınacak olan fiyat Aralıkları 600 ila 1000 TL aralığında değişir.

Burun filmi nasıl çekilir, çekim aşamasında neler yapılır, hazırlıkları nelerdir, nasıl detaylar içerir, nasıl veriler toplanır ve diğer sorular için uzmandan yardım alınmalıdır.

Röntgen İşlemleri Nasıl Çekilir?

Burun filmi nasıl çekilir, hastanın nasıl hazırlanacağı konusunda önceden bilgi verilir. Hasta bu detayları göz ardı etmeden hazırlanarak çekime gelir. Uzmanın istediği bölge ve etrafında X ışınları kullanılarak görüntüler alınır. Kişiler bu esnada çekim için masaya yatırılır. Kişi için zorluk çıkarmayan ve kolay şekilde halledilebilen işlemlerden oluşur. İşlemlerin tamamı bölgeye ve ne istendiğine bağlı olarak 15 dakika içinde tamamlanır.

Uygulama yapılabilmesi için ve detayları görmek adına bölgeye kontrast madde verimi yapılabilmektedir. Bu uygulama sadece ama sadece burunda yer alan tümörler de kullanılmaktadır. İlaç bazı kişilerde alerjik reaksiyona sebep olabilir. Çekimlerde ekstradan bir ön hazırlık işlemi bulunmaz. Bazen uzmanlar kontrastlı çekim için açlık isteyebilir. Uygulamanın sonrasında özel bir işleminde yapılmasına gerek bulunmaz.

Kişi hemen ve vakit kaybetmeden gündelik yaşamına geri dönebilir. Gebelik riski olan, bebeklerde belli bir döneme kadar ve gebe kişilerde uygulamanın çekilmesi yasaktır. Gebelik şüphesi olanların doktoru ile konuşması gerekir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 1,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...