Kolonoskopi

Endoskopi ve Kolonoskopi Görüntüleme Tekniği Hakkında

Endoskopi ve kolonoskopi birbirine fazlasıyla benzeyen iki sistemdir. İki cihazın temel mantığı aynı olsa da uygulana noktaları birbirinden bağımsızdır.

Kolon Grafisi Çekim Aşamaları ve Riskleri

Doktor tarafından kalın bağırsağın değerlendirilmesi amacıyla yapılmakta olan kalın bağırsakta herhangi bir rahatsızlığın olup olmadığını anlamaya yarar.

Makattan Endoskopi Nasıl Yapılır, İşlemler Öncesinde Neler Yapılmalıdır?

Kolonoskopi özellikle bağırsaklarda var olan kanserin teşhis edilmesinde kullanılan önemli bir tetkikdir. bu tetkikin yapılması oldukça kolay, basit ve ağrısız şekilde gerçekleştirilir.

Bağırsaklardan Kolonoskopi Çekim İşlemleri Nasıl Yapılır ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

Bağırsak bölgesinden çekilecek olan kolonoskopi işlemleri rektum ve kolon kanserlerine erken dönemde tanı koymak için bilgi verir. Bu sayede erken dönemde tedaviye başlanır.

Kolonoskopi Uygulaması Yaptıranların Önerileri ve Yorumları

Kolonoskopi uygulaması yaptıran hastaların uygulama öncesinde ve sonrasında yaşadıkları hakkında yaptıkları yorumlar ve yeni kolonoskopi yaptıracaklara verdikleri tavsiyeler detayları.

Bursa ve İstanbul`da Kolonoskopi Hizmeti Veren Sağlık Merkezleri

Bursa ve İstanbul, sağlık alanında en gelişmiş şehirler olarak bilinir. Bu bölgelerde onlarca özel muayene ve hastanede başarılı bir şekilde kolonoskopi uygulaması gerçekleştirilerek olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

Ankara`da Kolonoskopi Uygulayan Merkezleri ve İletişim Bilgileri

Ankara`da kolonoskopi uygulamasında bulunan özel ya da devlet hastaneleri ve iletişim bilgileri web sitemizde mevcut olmaktadır. Kolonoskopi yaptırmak isteyen hastaların devlet ya da özel hastanelerden her hangi birini seçerek randevu alması gerekmektedir.

Kolonoskopi Sonucu Ne Zaman Alınır?

Kolonoskopi işlemine vücudun hazırlanması her ne kadar üç gün sürse bile; işlemin yapılması ve sonucun yorumlanması toplam bir saat kadar zamanınızı almaz. Nadir durumlarda doktorun skop vasıtası ile aldığı ekran görüntüsünü beğenmediği ya da skop cihazını çeşitli nedenlerle kalın bağırsakta istediği gibi ilerletemediği zaman işlemi tekrarllatıp kesin sonucu o şekilde vermesi de rastlanabilen bir durumdur. 

Kolonoskopinin zararları Var Mıdır

Her müdahalede olduğu gibi Kolonoskopi yoluyla yapılan müdahale sırasında da riskler bulunmaktadır. Bağırsak delinmesi ya da kanama gibi oluşabilme ihtimalı olan riskler çok az da olsa bulunmaktadır. Bu riskleri minimuma indirmek için, bu müdahaleye doktorunuzun önerdiği şekilde hazırlanmanız gerekmektedir.

Kolonoskopi Yapılırken Hasta Uyutulur mu?

Kolonoskopi işlemi hastanın bağırsaklarının temizliğine ve yapısına bağlı olarak on beş dakika ile bir saat arasında tamamlanmaktadır. Bu müdahale sırasında hasta her hangi bir sıkıntı ya da ağrı hissetmemesi için damar yoluna encekte edilen bir ilaçla uyutulur.

Kolonoskopi Öncesi Kullanılan İlaçları ve Etkileri

Kolonoskopi Öncesi Kullanılan İlaçları ve Etkileri genel olarak hastanın bağırsaklarını temizleyip kalın bağırsağın iç duvarının incelmesine etki etmesi amacı ile kullandırılmaktadır.

Kolonoskopi Öncesi Ne Yenir? – Önerilen Diyet Tarifleri

Kolonoskopi öncesinde son üç gün hastanın bağırsakları gerek ilaçlarla gerek ise yiyeceklerin kontrolü sayesinde temizlenmektedir. Kolonoskopi yaptıracak hastaların katı gıdalardan uzak durması, ve bol su içmesi önerilmektedir. Doktorunuz tarafından verilecek diyet listesi bu konuda işinize yarayacaktır. Aksi halde yapılan tetkik sağlıklı olmayacağı gibi tekrarlanması da gerekebilmektedir.

Kolonoskopi Hangi Aralıklarda Yapılır?

Özellikle ailesinde ya da kan bağı olan kişilerde kolon kanserigörülmesi halinde; her hangi bir hastalık belirtisi olmamasına rağmen düzenli aralıklarla Kolonoskopi yapılmaktadır.

Kolonoskopi Uygulamasında Anestezi Yapılır mı?

Kolonoskopi bütün ince ve kalın bağırsağın mikro kamera ile görüntüleyerek hastalıkların teşhisini koymayı kolaylaştıran yöntemdir.

Kolonoskopiye Hangi Bölüm Bakar? Uygulamanın Amaçları ve Sonuçları

Kolonoskopi, kalın bağırsak hastalıklarının teşhisinde çok önemlidir ve belirli aralıklarla mutlaka yapılması gerekir. Bu sayede bağırsak hastalıklarının teşhisi ve erken tedavi süreci başlatılabilir.