Sintigrafi

Bebeklerde Sintigrafi Nasıl Çekilir?

Sintigrafi; bir tanı yöntemidir. Vücuda radyoaktif maddelerin aktarılması ile dokular ve metabolik fonksiyonlar hakkında detaylı bilgilere ulaşılır. Tıpta kullanılan diğer görüntüleme yöntemlerini tamamlar.

Tiroid Uptake Testi ve Tiroid Sintigrafisinde Sonuçların Değerlendirilmesi

Tiroid uptake ve tiroid sintografisi nükleer tıp alanında uygulanan yeni nesil test teknolojileridir. Yaklaşık 2 gün süren testlerde tiroid bezlerinin yapısı ve işlevi incelenir.

Lenfosintigrafi Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları ve Riskleri

Lenfosintigrafi lenfatik sistemin sintigramlarını detaylı şekilde gözlemlenmesini sağlayan oldukça faydalı bir tarama şeklidir.

Mıbg Sintigrafi Nedir, Nasıl Çekilir, Aşamaları Ve Amaçları

Sintigrafi demek küçük gama organizmalarının sorunlarının tespiti için radyoaktiv ışınlar yayarak vücutta yaşanan sorunları tespitini elde etmek demektir. Sintigrafi sırasında hastanın sorunlu olan bölgesinde teşhis konabilmesi amacı ile şüpheli bölgeye cihaz ile radyokativ dalga yayılmasıdır.

Guatr Sintigrafisi Nedir, Çekimi Sonucunda Hangi Veriler Elde Edilir?

Guatr sintigrafi işleminde hastalara radyoaktif bir madde verilir. Bu madde sayesinde bölgede tutulum olur. Meydana gelen tutulum ile değerlendirme yapılır.

Talyum Sintigrafisi Nedir, Kimlere ve Nasıl Uygulanır?

Talyum sintigrafisi hakkında geniş bir anlatım bulunuyor. Miyokard Perfüzyon Sintigrafisi (Talyum Testi) ne olduğu, neden yapıldığı ve nasıl uygulandığı hakkında bir yazı.

Kalp Sintigrafisi ve Zararları

Kalp Sintigrafisi konusunda bilmeniz gereken birçok faktör bulunmaktadır. Öncelikle sintigrafi uygulamalarının zararlı olmadığı ve basit bir röntgen uygulamasıyla maruz kalınacak radyasyon oranıyla eşdeğer olduğu bilinmelidir.

Sintigrafi nasıl çekilir – ameliyat aşamaları ve hazırlığı

Sintigrafisi çekimi vücudun pek çok organı için yapılan tetkiklerdir ve konulacak teşhisin ardından hızlı bir şekilde tedavi sürecinin başlaması gerekmektedir.

Sintigrafi Çekim Merkezleri

Belirli olan bir ortama gönderilen radyoaktif madde ile görüntü elde etme yöntemine denilir.

Efor testi nedir? Eforlu test esnasında neler yapmalıyız?

Efor testi nedir? Efor testi öncesinde neler yapılması gerektiği, efor testinin kimlere uygulandığını, testin nasıl çekildiği ve yan etkilerini öğrenebilirsiniz

Dinamik Böbrek Sintigrafisi (DTPA) – Nedir? Nasıl Yapılır?

Böbrek fonksiyonlarının işleyişini gözlemleyip yansıtabilen radyoaktif içerikli maddelerin direkt olarak damar yolu ile hastaya enjekte edilmesi ile yapılır.

Dmsa Sintigrafisi – Statik Böbrek Sintigrafisi

Böbrek parankimini değerlendirmek maksatıyla yapılır. Akut piyelonefritin uygulanan yöntemdir. Sonrasında doktorun görüntüleri incelemesi ile tedavi olunur.

Sintigrafi Çekimi Sonrasında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir

Belirli bir ortamda verilmekte olan radyoaktif bazlı madde ile görüntüleri elde etme tekniklerine sintigrafı denilir. Teknolojinin gelişmesiyle zararı azaltır..

Paratiroid Sintigrafisi Nedir? Neden Çekilir? Nasıl Çekilir?

Paratiroid nedir? sorusuna en sade şekilde; ” Kişilerin % 80’inde 4, %15inde 4 kişiden fazla, %5inde ise 4 ten az sayıda paratiroid bezleri bulunmaktadır.

Sintigrafi Çekiminden İnsan Vücuduna Zararları

Sintigrafi tıbbi tedavi için gerekli olup, modern teşhis yöntemleri arasında yer alır. İnsan vücudu üzerinde herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.