EKG
Kalp grafisi yani EKG işlemlerinin çekimi oldukça basittir. İşlemlerden önce hasta kişilerin kesinlikle ön bir hazırlık yapmasına gerek bulunmaz. Ayrıca uygulamada hasta kesinlikle ağrı, sızı ya da acı duymaz.
Elektrokardiyografi testi yani EKG çekimi için hastanın herhangi bir hazırlık yapması istenmez. El ve ayak bilekleri ile boyun bölgesinde kesinlikle takı olmamalıdır.
Holter testi yapılması için hastanın herhangi bir hazırlık yapmasına gerek bulunmaz. Hazırlık kısmı olmadığı için günlük yaşam içinde uygulanma özelliği vardır.
Mini EKG bazen uzmanlar tarafından tercih edilen bir yöntem olması nedeniyle hakkında detaylı bilgiler ve uygulamanın yaklaşık fiyatları hakkında detayların ele alınması
Holter cihazı kişinin kan basıncını 1 gün boyunca belirli aralıklar ile ölçmeye yaramaktadır. Alınan veriler sayesinde tedavi ile alakalı gerekli planlama yapılmaktadır.
Posterior EKG olarak adlandırılan en basit haliyle standart EKG işlemlerindeki elektrod yerleşimi sebebiyle elde edilemeyen detayların alternatif elektrod yerleşimi vasıtasıyla görüntülenmesi aşamaları hakkında detaylandırmalar.
Sol ventrikül hipertrofisi tedavisi için EKG çekimleri de yapılmalıdır. Çekimler normal EKG çekimleri ile aynı yapılır. Bu uygulama kalbin elektriksel olan fonksiyonlarını kayıt altına alır.
Perikardit bulgusu ile koyulan tanı işlemlerin EKG fazlasıyla kullanılır. EKG çekim işlemleri normal EKG gibi çekilmektedir. Dikkat edilecek detaylar ve noktalar konusunda hastaya gerekli olan bilgiler verilir.
Kalp ve damarlarda bulunan sorunların ne düzeyde olduğunu ve kalp ve damarlarda sorun olup olmadığı ortaya çıkartmak adına EKG çekimi yapılır. Bunun sonucunda gerekli tedaviler yapılır.
Temel bilgileri ve kavramları öğrendikten sonra ekg yorumu yapılır.Ekg yorumlama işlemleri ekg trasesine için bazı soruların sorulması ve cevaplarının detaylı alınması işlemidir.
Damar hastalıklarında ve kalp hastalıklarında tanı koymak için EKG kullanılır. İşlem kısa sürmekle beraber kalbin ritim düzeni belirlenir. EKG mutlaka uzman bir kişi tarafından yapılmalı ve sonuçlar da uzman hekim tarafından değerlendirilmelidir.
EKG kalp atışlarının hızının belirlenme işlemidir. Kalbinizdeki ritim ile alakalı herhangi bir sorun mevcut ise EKG çekimi yaptırabilirsiniz. Bu sayede kalbinizdeki ritim bozukluğu var ise bu şekilde ortaya çıkacaktır.
EKG çekim teknikleri hakkında detaylı bilgilendirmeler ve EKG çekilmesi esnasında dikkat edilmesi gereken davranışlar.
Ekg çekimleri ile genelde kalp krizi geçiren hastanın durumu belli olur ve anlaşılır. Bundan sonrasında uzman gerekli görürse anjiyo işlemlerini yapmak adına tedaviye başlar.
EKG, mili metrik kağıt üzerine yazdırma temeline dayanan bir yöntem olup, kalbin kulakçık ve karıncıklarının kasılıp gevşemesini, kalbinin uyarılmasını ve bu uyarılması sırasında çıkan elektriksel aktiviteyi gösteren bir yöntemdir. EKG kalbin işlevinin değerlendirilmesinde kullanılmaktadır.