Beyin Emarında Açık Sistem

Beyin emarında ve diğer emar türlerinde kullanılmaya başlayan açık sistem sayesinde stressiz işlem yaptırmak ve sorun yaşamamak mümkün hale gelmiştir.

Beyin MR Çekiminde Açık Sistem

Açık beyin Emarı nasıl çekilir

Açık beyin Emarı nasıl çekilir

Devamlı olarak gelişen ve büyümeye devam eden teknoloji sayesinde sağlık sektörü de hızlı bir şekilde gelişmektedir. Hastaların daha rahat, daha kolay ve sorunsuz bir şekilde hizmet alabilmeleri için sağlık anlamında birçok çalışma yapılmaktadır. Teknolojinin bu denli gelişmemesinden önce sağlık ile alakalı olarak yaşanan sıkıntılar da en önemli sorun tanı ile alakalı olan işlemlerin ve detayların uzun sürmesiydi.

Zaman için gelişmeler sayesinde tanı koymak ve gerekli olan tedavi planlaması işlemlerini uygulama teknolojik şekilde halledilmeye başlandır. Özellikle de tanı koymak için büyük bir önem taşıyan emar sistemi de teknolojiden nasibini alarak açık sistem şeklinde geliştirildi.

Açık emar sisteminde özellikle beyin emarı çektirmek isteyen kişiler rahatlığın ve kolaylığında farkına vardı. Açık beyin Mr çektirmek üç tarafı da açık olan, konforlu ve geniş yapıda olan cihaz ile yapılmaktadır. Açık olarak tasarlanan emarların en büyük faydası da vücutta bulunan plak ya da protezler ile rahat bir şekilde kullanılmasıdır. Açık beyin Mr çekimi işlemlerinde daha düşük tesla değerleri bulunur. Bundan kaynaklı olarak da bazı durumlarda istenilen ve etkin olan sonuçlara ulaşılmayabilir. Açık beyin Mr çekimi çocuklar açısından da etkin bir çözümdür. Kapalı sistem olmadığından dolayı çocuklarda çekilecek olan beyin Mr’larında aileleri yanlarında kalma lüksüne sahiptir. Emar çekimi işleminde sonra alınacak görüntüler tanı koyulmasında ve tedavinin planlanmasında oldukça büyük bir önem taşır.

Nasıl Çekilir?

Açık beyin Mr çekimi kapalı emar sistemine göre daha rahat ve daha kolay bir sistemdir. Açık emar ile hasta olan kişiler kapalı emarda olduğu gibi tünel tarzında, kapalı bir alana girmezler. Üç tarafı da açık olduğu için daha rahattır ve açık emar sisteminde tamamen yatar pozisyonda kalma durumu yoktur.

Açık beyin Mr çekiminde ayakları hareket ettirmek mümkündür. Açık beyin emarı çekimine girmek içinde vücutta bulunan metal takıların çıkartılması şarttır. Ayrıca bu emar sisteminde baş kısmı alabilecek şekilde olduğu için, her tarafı açık olduğu için kapalı alan fobisi olan kişiler için kolaydır. Açık beyin Mr çekim işlemlerinde müzik dinleyebilir ya da kitap okuyabilirsiniz. Bu sayede rahat olmak mümkün hale gelmiştir.

Açık beyin emarı sisteminde hasta olan kişiler strese girmeden, sorun yaşamdan ve nefes alma dengesi ile işlemlerini tamamlayabilirler. Açık beyin Mr çekimi cihazı da manyetik olan frekans dalgaları ile çalışmaktadır. Bundan dolayı emar çekimi esnasında sesler aralıklı olarak duyulur. Bu sesten etkilenmek istemeyen kişilere kulaklık verilir ve müzik dinlenebilir. Çekim işleminin başlatılması ile alakalı olan işlemlerini kesinlikle teknisyen yapmalıdır. Önceki dönemlerde emar çekimleri çok uzun sürmekteydi ama gelişen teknoloji sayesinde bu işlemler daha kısa sürede halledilmektedir.

Ne Kadar Sürer?

Açık beyin Mr çekimi de kapalı emar çekiminde olduğu gibi 10 ila 15 dakika aralığında sürmektedir. Tabii ki doktor ek görüntüler istediyse bu süre artabilmektedir. Bu sürenin artması hastayı endişelendirmemelidir. Çünkü bu tamamen tanı koymaya ve tedavi ile alakalı olan planlamanın yapılmasına yardımcı olacaktır.

Nerede Çekilir?

Açık beyin Mr çekimi işlemleri artık tüm özel hastanelerde ve görüntüleme merkezlerinde yer alır.  SGK’ ya bağlı olan devlet hastanelerinde bu tarz cihazlara rastlamak ise çok mümkün olmayabilir. Kamu hastanelerinde son dönemlerde bu cihazlara yer verilmeye başlanmıştır.

Açık Emar Fiyatları Nedir?

SGKÖzel Hastane ve Görüntüleme Merkezleri
50 ile 200 TL Ek Ücret400 ile 2.000 TL’ye kadar SGK düşüldükten sonra

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 4,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...