İlaçlı Emar Çekimleri Alerjik Reaksiyonlara Sebep Olur mu?

Boyun damarımdan ilaçlı MR çektirmem gerekti Ancak bazı grup Antibiyotiklere ilaçlara karşı alerjim var. İlaçlı çekim veya ilaçsız çekim yapılabilir mi?

Şaban bey merahaba,

İlaçlı emar çekimleri için alerjik reaksiyonlara karşı uzman hekim ve teknisyen gerekli önlemleri almaktadır. İlaç içeriği açısından nelere alerjiniz olduğu önemlidir. Ayrıca alerjiniz konusunda tüm detayları uzmana anlatmalısınız. İlaçlı mr verilen madde damarlarda sıcaklık hissi ya da ağızda metalik bir tat algısı oluşturabilir. Bu etkiler kısa süre içinde kaybolur. Enjekte edilecek olan madde iyot içerdiği için alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilmektedir. Bunlar genelde kaşıntı, kızarıklık ve döküntü olarak meydana gelir. Çekim esnasında bunlarda şiddetlenirse ya da farklı alerjik reaksiyonlar rahatsız eden boyutlara ulaşırsa muhakkak çekime yardımcı olan teknisyene bunu bildirmeniz gerekir. Zaten emar çekim işlemi bittikten sonra yarım saat damar yolu açık bırakılır. Bunun sebebi de herhangi bir alerjik reaksiyonda kısa sürede müdahale yapılmak içindir. İlaçlı emarlarda hasta çekimden sonra yarım saat hastanede bekletilir. Emar çekimlerinde vücuda alınan ilaçlı kontrast maddenin vücuttan atılması da alerjiye sebep olabilir. Bunun içinde kontrast maddenin hemen vücuttan atılması adına bol su içilmesi ve sık sık banyo yapılması gerekmektedir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...