Migren Mr Görüntüleme Yönteminde Teşhis Edilebilir Mi?

Migren mr da belli olur mu?

Toplumda görülme sıklığı fazla olan ve sosyal yaşam kalitesini de oldukça kötü etkileyen migren hastalığı aslında bakıldığında bir dışlama tanısı olarak karşımıza çıkar. Yani denilmek istenilen şudur, migren hastalığına teşhis koyabilmek için yaşanan baş ağrısının asıl sebebinin farklı bir sorun olup olmadığının net şekilde anlaşılması gerekmektedir.

Migren hastalığının teşhis edilmesi sırasında hasta şikayetleri dinlenerek, nörolojik değerlendirme yapılması uygun görülmektedir. Migrene işaret eden bulgular mide bulantısıyla gelen rahatsızlık hissi, ışığa karşı hassasiyet, günlük işleri etkileyecek düzeyde baş ağrısı ve bu şikayetlerin tekrarlıyor olmasıdır. Belirtilen şikayetlerin bulunması hastaların çok yüksek ihtimalle migren olduklarını ortaya koyar ve tanı konması için MR`a ihtiyaç durulma sıklığı yok denecek kadar azdır.

Oranlar 1000 hastadan sadece 1`inin tanısı için MR kullanıldığını göstermektedir. Bunların yanında daha az görülen baziler migren rahatsızlığında hastalar görme, konuşma ve yürüme işlevlerinde de zarar gördükleri için bu şikayetlerin beyinle ilgili bir sorunu mu yoksa migrenimi işaret ettiğinin kesinleşmesi için MR şarttır. Kısacası migren MR  da belli olmaz ancak MR ile farklı büyük bir sorun olmadığı anlaşılırsa hastalara migren tanısı konar şeklinde açıklama yapılabilir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...