Anjiyo Ameliyatı Kaç Saat Sürer ve Bu Süreçte Neler Yapılmalıdır?

Anjiyo ameliyatı gelişen teknoloji sayesinde artık kısa süre içinde ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Bu süreç zarfında oluşabilecek olan sıkıntılara karşı hastanede kalınır.

Anjiyo Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

im002518Anjiyo yapılacak olan her bir katater için gerekli olan süre zarfı farklıdır ve her biri farklı sürer. Süre tamamen doktorun hastada ne aradığına, hasta ile alakalı genel sağlık durumuna ve var olan hastalıklara göre değişkenlik göstermektedir. Hastanın özel bir durumu ortada bulunmuyorsa yaklaşık olarak 10 dakika içinde anjiyo ameliyatı yapılır. Kateter laboratuvarında hastanın geçirmiş olduğu toplam süre, hastanın beklediği süre ve kasıkta oluşacak olan kanama durumuna göre kaç saat ya da kaç dakika süreceği değişmektedir. Anjiyo işlemi süresi tamamen oluşabilecek olan kanama durumuna göre de değişmektedir.

Anjiyo ameliyatı süresi ne kadar sürüyor, bu ameliyatın kaç dakika ya da kaç saat süreceği gelişen teknoloji ile daha çok kısalmıştır. Sık uygulanabilen anjiyo işlemi de basitleşmiş ve süresi kısalmıştır. Hastanın kasık bölgesinden girilerek kalbe ya da başka bir bölgeye kolaylıkla gidilmektedir.

Yani cerrahi işlemi ne kadar sürer, konusunda kısa olduğunu görebilirsiniz. Kısa zaman içinde yapılır ve işlemi esnasında opak madde yardımı ile görüntülemenin yanı sıra işlemi bile yapılabilmektedir. Ameliyat sonrasında oluşabilecek olan kanama risklerinden kaynaklı olarak da hastalar 4 ila 6 saat aralığında gözetim altında tutulur. Bu gözetim ne kadar sürer, kaç saat kalır ve bu durumda neler nasıl yapılır ile alakalı doktor karar verir. Verilen opak maddenin vücuttan atılması ne kadar sürer, bu süre kişiye göre değişkenlik gösterir.

Özellikle bol düzeyde su tüketilmesi gerekir. Ayrıca opak maddenin ne düzeyde verileceğini de ve nasıl verileceğini de doktor ayarlamaktadır.

Ameliyatın Süresini Etkileyen Faktörler

Cerrahi işlem öncesinde yapılacak olan detayların özen içinde yapılması gerekir. Çünkü bu etkenler işlemi etkiler ve ne düzeyde etkileyeceği belli olmaz. İşlem süresinin düzgün geçmesi adına hastaneye gelirken hastanın aç gelmesi gerekir.

Yalnız şeker hastalığı olanlar bu durumu doktoruna anlatmalı ve neler nasıl yapılır konusunda detay almalıdır. Doktorlar gerekli görürse şeker hastası olan kişilerin cerrahi işlem öncesinde nasıl beslenmesi gerektiğini anlatacaktır. Şeker hastası kişilere anjiyo yapılır ama ilaç kullanımı yapan kişilerin ameliyatının etkilenmemesi adına mutlaka ilaçlarını alması gerekir. Tabii ki bu süreçten ve alınan ilaçlardan doktorun haberinin olması şarttır.

Hastaneye gelen hastaların muhakkak daha öncesinden yapılmış anjiyo ameliyat tetkiklerini, bypass tetkiklerini ve diğer tetkiklerini yanında getirmesi de ameliyat sürecini etkilemektedir. İşlem kasık bölgesinden yapılacak ise kişilerin bu bölgeyi temiz tutması gerekir ama el bileği kısmından yapılacak olan bir işlem ise temizleme ile alakalı işlemlere gerek bulunmaz. Yapılacak olan işlemler el bileğinden yapılmış ise 3 ila 4 saat sonra hasta olan kişi taburcu edilir. Bu işlem kasık bölgesinden yapılacak ise hasta 6 ila 24 saat içinde hastalar taburcu edilir.

Bu süreçte kanama olursa kısa süre içinde müdahale edilir. Cerrahi işlem esnasında stent takılmışsa kişiler en az 1 gün boyunca hastanede doktor gözetiminde tutulmaktadır.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...