Boyun Fıtığı MR Nedir ve Nasıl çekilir?

Boyun emarı çekimi sonucunda boyunda bulunan fıtık, tümör ve sinir ile alakalı olan sıkışmalar ortaya çıkar ve tedavi işlemi buna göre planlanır.

Boyun Fıtığı Nedir?

Bel ağrılarından sonra insanların yaşamlarında en büyük sıkıntı olan sorun boyun ağrılarıdır. Boyun ile alakalı olan ağrıları birçok kişi yaşamaktadır. Yapılan bir araştırma sonucunda çekilen boyun fıtığı Mr sonuçlarında 100 kişiden yaklaşık olarak 25’inde boyun fıtığı olduğu ortaya çıkmıştır. Boyun fıtığının ortaya çıkmasında en önemli etken duruş ile alakalı olan bozukluklardır. Son dönemlerde bilgisayar kullanımlarının ve telefon kullanımlarının artmasından kaynaklı olarak boyun ile alakalı olan hastalıklar ve boyun ile alakalı olan hastalıklarda artmaya başlamıştır. Özellikle ev hanımları üzerinde yapılan bir incelemeye göre de en sık karşılaştıkları rahatsızlıklar arasında boyun fıtığı yer aldığı gözlemlenmiştir. Özellikle yanlış yapılan hareketler, ayakta fazlasıyla durma, perde asma, nakış ve dikiş işleri ile uğraşma boyun fıtığının oluşmasına olanak sağlamaktadır.

Fıtıklı boyun ve sağlıklı boyun

Fıtıklı boyun ve sağlıklı boyun

Boyun fıtığı da bel fıtığında olduğu gibi omurların arasında yer alan disklerdeki jellerin disklerin şeklini değiştirmesi veya diskin içinde dışarıya doğru çıkmasından kaynaklanmaktadır. Diskin içinde yer alan sıvı veya disklerin belli bir kısmı omurların aralarından dışarıya doğru çıktığında, çevresinde yer alan sinirlere ve kaslara belli baskılar uygular. Ortaya çıkacak olan bu baskı sonucunda şiddetli olan ağrılar ve boyun tutulması tarzındaki sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Bu tarz ağrılar ve bu ağrılardan kaynaklı olan boyun hareketlerinde ortaya çıkan kısıtlanmalar boyun fıtığının ilk belirtileri içinde yer almaktadır. İleri düzeye kadar gelmiş olan boyun fıtığının sinirlerin üzerinde bulunan basıncı arttığında kollarda, ellerde karıncalaşma ve uyuşma gibi sıkıntılarda ortaya çıkacaktır. Boyun fıtığının tam olarak teşhisinin konulabilmesi için boyun fıtığı Mr çekilmesi gerekir. Boyun fıtığı Mr görüntüleri ile doktora gidilmeli ve gerekli olan tedaviye başlanması gerekmektedir. Boyun fıtığı emar sonuçları kesinlikle uzman olan doktor tarafından yorumlanmalıdır.

Hangi Durumlarda Çekilir?

Boyun fıtığı Mr çekimi yapılmadan önce ilk olarak klinik olan muayenin yapılması gerekir. Yapılan muayenede sinir siteminin etkilenen durumu uzman olan doktor tarafından kontrol edilir. Uzman olan doktorun gerekli gördüğü durumlarda tedavi ve teşhis konulabilmesi adına emar istenmektedir. Boyun emarı tümör, sinir sıkışması ve fıtık tarzındaki hastalıklarının tedavi edilmesinde kullanılmakta olan radyasyonsuz bir uygulama ve görüntüleme sistemidir. Kesinlikle ağrı ya da sancı duyulmaz. Çekilecek olan boyun emar görüntüleri var olan fıtığı ya da farklı sorunları ortaya çıkartır. Bu görüntüler sayesinde en sağlıklı tedavi planlaması da yapılmaktadır.

Boyun fıtığı emarı nasıl çekilir

Boyun fıtığı emarı nasıl çekilir

Boyun fıtığı Mr çekimi için kişilerin belli başlı sıkıntılarının olması, boyunun tutulma tarzında ağrılı sorunlar olması ve dayanılması zor olan ağrıların olması gerekmektedir. Bu tarz ağrılarda beklemeden doktora başvurulması gerekir.  Konusunda uzman olan doktorun yapacağı muayene ve çekilecek olan Mr sonucunda boyun fıtığı ile alakalı olan sorun ortaya çıkacaktır. Ortaya çıkan sonuçlar boyun fıtığı emar sonuçlarında gözükür ve uzman olan doktor tarafından yorumlanır.

Nasıl Çekilir?

Boyun fıtığı ile alakalı olarak emar çektirecek olan kişilere ilk olarak bir form imzalatılmaktadır. Sonrasında kızaklı ve düz zemine yatırılan hasta emar için hazırlanır ve sonrasında boyuna aparat takılır. Bu aparatın takılması ile hastadan gözlerini kapatması istenir, kızaklı olan sedye ileri ve geri hareket ederek emar cihazının içine yerleştirilir ve çekim başlar. Tarama işlemi yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir. Boyun fıtığı emar sonuçları 1 hafta içinde hastaya verilir.

Fiyatları

Boyun fıtığı Mr çekimi için özel hastaneler, özel kuruluşlar ve devlet hastaneleri hizmet vermektedir. Özel olan kuruluşlarda fiyat Aralığı 400 TL ile 1.000 TL aralığında değişir. Devlet hastanelerinde ise ek ücret talep edilir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 1,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...