Diz bölgesinde meydana gelen sağlık sorunlarında daha iyi bir tedavinin sunulabilmesi adına diz emarının çekilmesi gerekebilmektedir.
Diz Emarı amaçları
Dizde yaşanan sorunlarda özellikle doktor kontrolü ile sorunun tam olarak anlaşılamaması ve teşhisin konulamaması nedeniyle diz emarının çekilmesi gerekmektedir. Diz emarının çekilmesi sayesinde kişinin yaşadığı problemler daha net bir şekilde görüntülenmekte ve emardan elde edilecek sonuçlara göre de tedavi yöntemleri belirlenebilmektedir.
Diz emarı, kişilerin diz bölgesinin özel cihazlar sayesinde filme çekilmesidir. Sağlık kurumlarında diz emarının çekilebilmesi adına farklı cihazlar kullanılabildiği gibi cihazların birbirlerine karşı farklılıkları olsa da alınacak sonuçlar güvenlidir.
Nasıl Çekilir?
Diz emarı çektirmek isteyen kişilerin bazı detaylara dikkat etmesi gerekmektedir. Emar çektirmeden önce mutlaka bu hazırlıklar yapılmalı ve emar öncesinde çekim için hazır bulunulmalıdır. Diz emarı çekilmesi sırasında kişilerin üzerinde bulunmaması gereken nesneler şöyledir;
- Bozuk para
- Kemer
- Saat
- Aksesuarlar
- Metal diş dolgusu ya da diş tedavisi sırasında metal kullanımı
- Kişilerin üzerinde bulunan diğer tüm metaller
Diz emarı nasıl çekilir video kayıtlarında daha net bir şekilde görüntülenebilmektedir. Özellikle dizden emar nasıl çekilir konusunda soru işaretleri bulunan kişiler bu konuda hazırlanmış videoları izleyerek daha net bir bilgiye sahip olabilmektedir. Uygulama sağlık kurumları arasında farklılıklar içerebilmektedir. Bazı yerlerde kişilere hasta kıyafeti verilerek sadece hasta kıyafetiyle emar çekilebilmektedir. Bazı sağlık kurumlarında ise kişilerin sadece üzerindeki metal objeleri çıkarması yeterli olmaktadır. Hastanın hazırlığı yapıldıktan sonra diz bölgesinin cihaza yerleştirilmesi ile birlikte emar çekimine başlanmaktadır.
Emar çekiminin yapılabilmesi adına en uygun pozisyon hazırlanmakta ve hasta bu şekilde cihazda sabitlenmektedir. Cihazının çalışması sırasında yüksek sesler çıkabileceği için emar çektirecek kişilerin bu tür seslere de hazırlıklı olması gerekir. Emar çekimi sırasında kişiler dizini hiçbir şekilde oynatmamalıdır. Elde edilecek sonuçlar tatmin edici değilse ya da çeşitli sorunlar yaşanmışsa emar çekimi tekrarlanabilir. Bu nedenle tekrar aynı işlemleri yapmak istemeyen kişilerin emar boyunca sabit kalması, büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca emardan elde edilecek sonucun da daha iyi olması böylece sağlanacaktır.
Dizde yaşanan sorunlar ve cihazın özelliklerine bağlı olarak dizden emar çekimi 30 dakikaya kadar uzayabilmektedir. Diz emar sonuçları hastanedeki yoğunluğa bağlı olarak değişebilmektedir ve bu nedenle çekim yapıldıktan sonra hastalara konuyla ilgili bilgilendirme yapılabilmektedir. Diz emarı kaç dakikada çekilir gibi soru işaretleri bulunan kişiler emar öncesinde yapacakları sorgulamalar ile kesin bilgiyi de öğrenebilmektedir.
Diz emar çekim fiyatları ise bölgelere göre ve sağlık kurumunun fiyat politikasına göre değişiklik göstermektedir. Devlet hastaneleri ve özel hastane fiyatlarında farklılık olduğu gibi minimum 50 Türk Lirası’ndan başlayan fiyatlar ile emar çekimi yapılmaktadır.
Soru - Cevap
Hocam fiş emar fiş ücretleri ne kadar bulur. Sadece emar çektirip doktorun yanına gidemez miyiz illa doktor mu emar istemesi ile çekiliyor tsk
Bahadır bey merhaba,
Emar ücretleri çektireceğiniz özel görüntüleme merkezine ve özel hastaneye göre değişmektedir. Bunun için net bir ücret söylemek oldukça zordur. Direk olarak emar çektirmek mümkün değildir. Sonuç itibari ile emar çekimine gidilmesi için belli başlı detaylarda şüphelenmek gerekir. Bunun içinde herhangi bir uzmanın size klinik anlamda muayene yapması, test ve tetkikler yapması gerekir. Bunun sonucunda da emar çekimi istenir.