Kulak Emarı Çekim Nedenleri ve Aşamaları

Kişilerin kulak problemlerini kısa sürede teşhis etmeye yarayan kulak emarı, teknolojinin gelişmesiyle birlikte modern cihazlar ile kısa sürede çekilmektedir.

Hastaların, kulaklarıyla ilgili şikâyetlerinde doktorların teşhis amacıyla tercih ettiği uygulamaya kulak emarı adı verilmektedir. Tedavi aşamasında kulak iltihabı, ağrılar, iç kulak tümörü ve orta kulak rahatsızlıkları rahatlıkla teşhis edilebilmektedir.

Neden Çekilir?

Hastanın kulağıyla ilgili problemlerin tamamında tercih edilen kulak MR uygulaması ayrıca işitme kayıplarında da tercih edilir. Bu emar sayesinde doktorlar izleyeceği yolu belirler ve tedavi sürecini başlatır. Daha çok kontrast madde kullanarak çekilen kulak emarında çekimden önce ve sonra dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Yaklaşık 10 ile 15 dakika süren kulak emarı ağrısız bir uygulamadır.

Kulak emarı çekim filmi

Kulak emarı çekim filmi

Günümüzde hastalar kulak çınlaması rahatsızlığı dolayısıyla da kulak emarı çektirmektedir. Bu konuda sık sık emar çektirmek yerine doktorların tavsiyelerini dinleyerek uygulamaya katılmanız sağlığınız için önemlidir. Tüm kulak ağrılarının yanı sıra tümörler ve iltihaplanmalara karşı da kulak emarı yani kulak mr çekimi yapılabilmektedir. İç kulak emarı olarak da bilinen bu uygulama kulak mr hizmeti veren tüm özel ve devlet hastanelerinde yapılabilmektedir.

Kulak mr neden çekilir sorusuna verilecek yanıtlar bu şekildedir. Uzman hekimler kulak mr görüntüleme yöntemleri arasında kulak mr uygulamasını tercih etmektedir. Kulak emarı sonuçları da hastaya 1 hafta süre içinde teslim edilmektedir. Emar sonuçlarına göre hastayla birlikte tedavi süreci başlar ve ilgili rahatsızlık üzerinde çalışmalar yapılır.

Kulak mr çekim video konusunda da gerekli araştırmaları yaparsınız. Çok kısa sürede yapılan kulak mr çekimi, tamamen hastalığın teşhisine yöneliktir. Bu yüzden de kulak emarı konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Daha çok iç kulak şikâyetleri olduğu için iç kulak emarı çekimi tercih edilir.

Nasıl Çekilir?

Kulak emarı daha çok ilaçlı uygulamayla çekilmektedir. Kontrast madde adı verilen ilaç, çekime başlamadan önce hastaya kolundan ya da elinden tüp takılarak verilir. Hasta, üzerindeki metal aksesuarları çıkardıktan sonra emara hazırlanır.

Hastanın kulak emar çekimi sırasında üzerindeki giysileri çıkarmasına da gerek yoktur. Sırt üstü uzanan hastaya emar çekimi yapılır. Baş bölgesinin emar cihazına sokulmasından sonra önce ilaçsız çekim başlar. Daha sonra ilaç verilir. Bu uygulama belirttiğimiz üzere en fazla 15 dakika sürer. Hastaya verilen ilacın ise herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Uzman radyolog tarafından çekilen kulak emarı kısa sürede çıkmaktadır. Sonuçları aldıktan sonra hastaya ilaçlı ya da ameliyatlı tedavi yöntemleri belirtilir ve doktorun da onayıyla ilgili süreç başlar. Türkiye’de modern emar cihazlarıyla yapılan kulak emarı işlemlerinde herhangi bir sorun yaşanmaz ve radyasyon riski bulunmamaktadır. Ancak her kulak ağrısında emar çektirmek sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Günümüzde bir sağlık sorunu haline gelen kulak çınlamasına karşı da kulak emarı tercih edilebilir. Uzman doktorlar bu konuda en son çare olarak kulak emarının çekilmesi gerektiğini bildirmektedir. Farklı tedavi yöntemleri de her geçen gün gelişerek insan sağlığına faydalı olmaya devam eder. Günümüzde başarılı bir şekilde kullanılan emar cihazları vücudun tüm bölgeleri için tercih edilmeye başlanmıştır. Hastalıkların teşhisinde en çok tercih edilen yöntem olduğu için kulağınız ile ilgili tüm sorunlar için kulak emarı çektirebilir ve internet üzerinden de kulak mr çekimi video olarak takip edebilirsiniz.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...

Soru - Cevap

Sevda14.03.2017

Bir kulağım duymuyor tomografi çektirdim ilaç kullanıyorum ilerde kontrole gideceğiz. Bt tomografi çektirmiştim bt tomografide bütün hastalıklar meydana çıkar mı iyi günler.

Makale Editörü Ayşe Korkmaz

Sevda hanım merhaba,


Kulak ile alakalı olan ve uzmanın görmek istediği tüm detaylar incelenir.

Funda çetin20.02.2017

Merhabalar bugün kulak tomografisi çekindim dişimdeki protez ile çıkarmayı unutmuşum bir zararı olur mu? Tekrar çekinmem mi lazım iptal mi olur?

Makale Editörü Ayşe Korkmaz

Funda hanım merhaba,


Tomografinizi çektirmişsiniz, tabii ki iptal olmaz. Bundan sonra oluşabilecek olan sağlık sorunlarınızda bu detay aklınızda olmalıdır. Ayrıca protez ve metal tarzındaki eşyalar tomografiden ziyade emar çektirirken bulunmamalıdır.

Mmmm17.02.2017

Kulak emari çekildiği zaman beyinle ilgili problemlerinde görülme ihtimali varmı?

Makale Editörü Ayşe Korkmaz

Değerli okurum merhaba,


Bunun için beyin emarı çekilmesi gerekir.

Elif30.01.2017

Merhabalar kulaktan mr çekincem fakat 10 gündür çocuk yapmak için girişimde bulunduk eğer ki çocuk olduysa bir zararı olur mu ne yapmalıyım?

Makale Editörü Ayşe Korkmaz

Elif hanım merhaba,


Hamilelikte mr çektirmenin bebeğe kanıtlanmış olan hiç bir zararı yoktur. Mr sisteminde ses dalgaları ile manyetik alanlar işlem gördüğü için bebeğe ya da anneye hiç bir zararı bulunmaz.  Bebeğin organ gelişiminin tamamlanmamış olduğu ilk 3 ay çok gerekli bir durum bulunmuyorsa mr çekim işlemleri doktor tarafından önerilmez. Bu anlamda gebeliğiniz mevcut ise kadın doğum uzmanınıza mr çektirdiğiniz ile alakalı bilgi vermelisiniz.


Geçmiş olsun.

ŞABAN TÜRKEL22.01.2017

Benim derdime çare varmı lütfen bir cevap verir misiniz?
Benim sorun son 34 yıldır iç kulak sinirleri ölmüş gibi.. Duyuyorum ama duyduğumu anlamıyorum. Önceleri 5 yasındayken rahat duyup anlardım şimdi 0 kadar düşmeye başladı. İnsanlarla iletişim kuramiyorum en iyi kulaklık cihazları aldım. Gene durum aynı çok seslerde kulağımı rahatsız ediyor en büyük şikayetim baş mit kulak mi cinliyor bilemiyorum ALLAH rızası için bana yardım edin LÜTFEN

Makale Editörü Ayşe KorkmazŞaban bey merhaba,
Sorununuz ile alakalı olarak raporlarınızı, tetkiklerinizi ve testlerinizi görmeden yorum yapmak oldukça zordur. Bundan dolayı çevrenizde bulunan konusundan uzman bir hekim ile görüşmeniz şu aşamada en mantıklı hareket olacaktır.
Sağlıklı Günler

Soru ekle

Sorunuz: