Meme ve Süt kanalların emarı çekim aşamaları ve nedenleri

Meme kanseri veya memede kitle oluşumu durumunda el ile yapılacak olan muayeneyle tam teşhis konulamayacağı için bu konuda detaylı inceleme için emar kullanılır.

Meme Emarı Nasıl Çekilir?

Meme ve Süt kanalları emarı çekimi

Meme ve Süt kanalları emarı çekimi

Meme kanseri veya memede kitle oluşumu durumunda el ile yapılacak olan muayeneyle tam teşhis konulamayacağı için bu konuda detaylı inceleme için emar kullanılır. Öğrenmek isteyenler doktorun talep etmesi ile görüntüleme merkezinde bu konuda işlem yaptırabilirler. Hastanın yüzükoyun yatması gerektiğinden ilk olarak kıyafetlerini çıkartması ve verilen önlüğü giymesi gerekir.

Ardından her iki meme üzerine görüntüleme işleminin yapılabilmesi için sargı yapılır. Ardından hastanın kontrolüne başlanır ve bu süre yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. Cihazın iç kısmı basık ve dar olacağı korkusu hastaların bu konuda fazlası ile endişe duymasına neden olmaktadır. Ama korkulacak düzeyde bir basıklık söz konusu değildir ve hastanın içeride kendisini rahatsız hissedeceği bir durum oluşmamaktadır.

Emarın çekilmesi sırasında hastanın hareketsiz kalması gerekir. Hareket görüntüleme işleminin yapılmasını zorlaştırdığından bu konuda hastanın sakin olması da oldukça önemlidir.

Meme Kanseri Riski Emarda Anlaşılır mı?

Meme kanseri riski olanların bu konuda emarlarının çekilmesi ile şişlik, kitle gibi bir durum söz konusu ise anlaşılmış olunur. Yarım saat süren bu işlem sırasında her iki memede de işlem yapılır. Erken teşhisin yapılması önem teşkil ettiğinden bu durumda şüphe duyulan kişilerde yapılacak olan görüntüleme işlemi ile kesin sonuç elde edilir. Hareket edilmesi halinde alınan sonuçların tam olarak okunması zor olacağından bu konuda yapılan uyarılara dikkat edilmesi gerekir.

Emarın sonuçları doktor tarafından incelenerek şüphelerde haklı olunup olunmadığı konusunda bir karar varılır. Yarım saat kapalı bir alanda kalan hastaların çoğunda korku hissi oluştuğundan aşırı bir durum oluşması halinde içeride bulunan düğme ile dışarıdaki kişilerin uyarılması sağlanır. Bu sayede hastanın dışarı çıkartılması ve duruma müdahale edilmesi sağlanır. İlerleyen yaşlarda artan kanser riskine karşın görüntüleme işleminin yapılması ile daha kesin bir bilgiye ulaşılabilir.

Emar İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Emar cihazında diğer kontrollerde olduğundan daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinden bu konuda işleme başlanmadan detaylı olarak hastaya bilgi verilir. Yüzükoyun yatan hastanın yattığı platformun hareket etmesi ile hasta cihazın içine yerleştirilir. Alt kısımdan geçen radyo frekansları sayesinde yapıda kitle veya şişlik gibi bir sorun olması halinde sonuçlarda belirir. Yüksek bir çözümleme gücüne sahip olduğundan bu yöntem ile etkili olarak bilgi alınır. MR çekimlerinde bu alanda uzman olan kişilerin hastaya müdahale etmesi ile sorunsuz olarak sonuç alınır.

Hastalarda iç kısımların dışarıdan incelenmesi mümkün olmadığından geliştirilen bu sistem sayesinde inceleme işlemi kolayca yapılarak kanser veya farklı bir durum olup olmadığına dair teşhis konulmasına yardımcı olacak bilgiler alınmış olunur. Röntgen ışınlarına maruz kalmadan radyo frekansları ile kontrol edilmesini sağladığından hastanın zarar görmeden kontrollerinin yapılması sağlanır. Kontrollerin her iki memede yapılması gerektiğinden daha detaylı olarak inceleme işlemi MR ile sorunsuz yapılabilir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...