Emar Çektirmenin Bebekler Üstünde Etkisi ve Zararı Bulunur mu?

merhaba hocam ben bugün hamile olduğumu öğrendim 9 martta belimden mr girdim şimdi korkuyorum bir tehlikesi varmı lütfen aydınların beni

Özlem hanım merhaba,

Hamilelik döneminde emar uygulaması yaptırmak üzerine yapılan çalışmalar sonucunda olumsuz bir duruma kesinlikle rastlanmamıştır. Olumsuz bir durum olmamasına rağmen hamilelik döneminin ilk 3 aylık sürecinde emar çektirmek önerilmez. Yalnız bu gerekli ve zorunlu bir durum ise emar uygulaması yapılır. Emar bu tarz uygulamalar içinde bulunan en güvenilir uygulamadır. Radyasyon bulunmaması sizin için oldukça büyük bir avantajdır. Bu cihazda manyetik alan bulunur. Manyetik alandan kaynaklı meydana çıkan seslerde bebeğe zarar vermez. Yani endişelenmenize gerek yoktur. Yalnız kontrast madde kullanımı yapıldıysa yani ilaçlı emar çekim uygulaması yaptırdıysanız bebek üstünde teratojenij etkisi yaratabilir. Bu kontrast madde plasentaya geçer ve bebeğe kadar ulaşır.

Uzm. Dr. Nahas Hikmet KESKİNEĞE
RADYOLOJİ UZMANI
Uzm. Dr. Nahas Hikmet KESKİNEĞE
Mrtomografi.com'da yayınlanan tüm makaleler, Özel Ankara Cerrahi Tıp Merkezi uzmanlarının kontrolünde doğrulanır, düzenlenir ve yayına uygun hale getirilir. MRTomografi.com web sitesinde okuduğunuz makaleler ile ilgili tüm şikayetlerinizi, önerilerinizi ve düşüncelerinizi iletişim sayfamızdaki formu doldurarak gönderebilirsiniz.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...