Omuz Emarı Çekim İşlemleri

Omuz emarı çekimin yapılabilmesi için omuzun sabit tutulması ve kesinlikle oynatılmaması gerekir. Oynatılmaması için aparatları bulunur.

Omuz Emarı Detayları

Emar, İngilizce olarak MRG ya MR olarak karşımıza çıkar. MRG ya da MR açılımı ise Manyetik Rezonans Görüntülemedir. Emar işlemleri radyoaktif olmadığından dolayı radyasyon yayımı yapmaz. Bu güzelliği ile insanların sağlığına zarar vermeyen uygulamalar bütünü olarak kullanılır.

Omuz emarı filmi

Omuz emarı filmi

İçeriğinde devasa düzeyde bulunan mıknatıslar yardımı ile ve radyo dalgalarının kullanımı ile insan vücudunun tüm kesitlerini oldukça ayrıntılı bir şekilde tarar ve görüntülenmesini sağlar. Kapalı bir kutu olarak bilinen emar sisteminin artık açık olarak tasarlanmış olan modelleri de bulunmaktadır. Özellikle kapalı alan korkusu olan kişiler için açık emar sistemleri oldukça uygun bir çekim sağlamaktadır. Omuz emarı da emar sistemlerinde çekimi yapılan bölgelerden sadece bir tanesidir.

Omuz bölgesinde kaslar ve sinirler ile alakalı olan tüm sorunların kesitler şekilde bilgilerini alınmasına ve bunların görüntüye çevrilmesine olanak sağlamaktadır. Omuz emarı çekim işlemleri oldukça kısa bir süre içinde yapılmaktadır. Omuz emarı sonuçları ise yaklaşık olarak 10 gün içinde hastaya teslim edilir ve doktorlar tarafından yorumlanarak uygun olan tedavi şekli belirlenir.

Niçin Çekilir?

Omuz travması, bazı iç hastalıkları, romatizma, sırt bölgesinde var olan kas sorunları, boyun bölgesinde var olan kas sorunları, sinir sıkışması, boyun bölgesinde oluşan omurga sorunları, omuzlarda bulunan eklemlerdeki tekrarlamış olan çıkıklar, omuz ekleminde oluşan kireçlenme, omuz kaslarında sorunlar, omuzda oluşan sıkışma hastalığı gibi sorunlarda ilk istenecek olan tetkiklerden bir tanesi omuz emarı işlemidir.  Omuzda hareket ile alakalı olarak kısıtlılık ve omuz ağrısı yaşıyorsanız ve bu sıkıntılar oluşan bir travma sonucunda meydana gelmişse kesinlikle beklemeden uzman bir hekime başvurmak gerekir. Bu durum kas kopması, kırık ya da çıkık gibi acilen müdahale edilmesi gereken bir sıkıntı bile olabilir.

Omuz ile alakalı olan sorunlar sıklıkla olabildiği gibi, belli bir zaman dilimi içinde ortaya çıkan ağrıların artışları ile baş gösterebilir. Hastaların hareketlerinde oluşan kısıtlama, omuzların üstünde yatarken sorun yaşama, günlük yaşamda oluşan belli başlı zorlukla, baş ile yapılan hareketlerde oluşan sıkıntılı derecedeki ağrılar ve hastaların ellerini sırtına doğru götürememesi durumunda uzmana başvurulması gerekir. Bu tarz sorunlarda uzman olan doktorlar bekletmeden omuz emarı çekimi isterler.

Nasıl Yapılır?

Omuz Mr nasıl çekilir, hasta olan kişi raylı olan bir sedyenin üzerine yatırılır ve teknisyen çekim sırasında hastaya omuzunu oynatmaması konusunda uyarılarda bulunur. Bazı hastalar için çekim esnasında omuzunu oynatmaması adına aparat takımı yapılabilir. Bu sayede omuz Mr nasıl çekilir dâhilinde omuz sabitlenmektedir. Sonrasında gözlerin kapatılması istenir ve teknisyen kumanda odasına gider çekimi başlatır. Çekim esnasında birkaç dakika boyunca gürültülü olan sesler duyulur. Omuz emarı kaç dakika sürer sorusunun cevabı ise 10 dakikadır.

Omuz emarı çekimi öncesinde hastaların vücutlarında bulunan protez, kalp pili, platin, çivi gibi sıkıntılarından doktorlarına söz etmeleri gerekir. Çekim öncesinde hastaların üstlerinde bulunan tüm metal eşyaları çıkartması gerekmektedir. Kredi kartı olan kişilerin kesinlikle üzerinde bulundurmaması şarttır. Elektronik eşyalar ve cep telefonlarını da kenara bırakmak gerekir. emar çekimi sırasında çekim yapılan bölgenin kesinlikle kıpırdatılmaması gerekir. Kıpırdatma konusunda sorun yaşayan kişiler için özel olarak tasarlanmış olan aparatlar bulunur. Örneğin; omuz aparatı, baş aparatı gibi…

Fiyat Aralıkları Nedir?

Üniversite hastaneler, devlete bağlı olan eğitim ve araştırma hastaneleri ve devlet hastaneleri omuz emarı çekimi işlemlerini ücretsiz bir şekilde yapar. Bazı kurumlarda ise emar cihazı bulunmadığından dolayı anlaşma sağlamış olduğu kurumlara yönlendirme yaparak ücretsiz çekim işlemi sağlar.

Özel olan hastanelerde SGK, Emekli sandığı, GSS, BAĞ-KUR gibi olanaklar düşüldükten sonra omuz emarı fiyatı tamamen hastanenin sunduğu olanakların bütününe bağlıdır. Küçük çaplı olan özel hastaneler omuz emar fiyatı konusunda 50 TL ile 300 TL arasında fiyat uygulaması yaparken, lüks olan özel hastanelerde omuz emarı fiyat 2.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...

Soru - Cevap

Gunel18.02.2017

Merhaba,
Ben boyun ve omuz beraber emarı çektirebilir miyim? Boyun icin emar mi lazIm yoksa tomografi?

Makale Editörü Ayşe Korkmaz

Merhaba,


Boyun bölgesinde emar da tomografi de çekilebilir. Bunun için klinik muayeneden sonra uzmanın sizi yönlendirmesi önemlidir. Bu aşamada uzmanınızın size yönlendirmesi ile hareket etmeniz gerekir.

Soru ekle

Sorunuz: