Hamilelikte 3 Aylık Olan Bebek ve Annelerde Hangi Değişimler Ortaya Çıkar?

Gebeliğin 3 ayının içinde anne adayında var olan mide bulantısı, kusma, duygusal yaklaşım ve aşerme sorunlarını hafifler. Bu sayede çiftlerde rahatlamaya başlar.

3 Aylık Gebelik Döneminde Ultrason Çekimi

3 aylık gebelik dönemi gebelikte 8 ile 12 hafta aralığıdır. Bu ay anne ve bebek açısından hızlı gelişim olan bir haftadır. Bu ay içinde kız ya da erkek bebek fark etmeden hareketlenmenin fazla olduğu bir aydır ama anne adayının bebek hareketlerini hissetmesi neredeyse imkânsızdır. Bebek hareketleri ile bağırsak hareketlerinin karıştırıldığı ay içinde bebek ultrasonda far edilebilir haldedir.

Alınan ultrason görüntüleri de bebeğin var oluşunun bir kanıtıdır. Hamilelik ultrason görüntüleri ilerleyen zamandaki bebeğin büyümesini de izlemenizi sağlar. Zaten birçok çift hamilelik de çekilen ultrason çıktılarını saklar.

3 Aylık Gebelik Döneminde Neler Olur?

Gebelikte 3 ay içinde anne adaylarında bebek büyümesi hızlı şekilde devam ettiği belli başlı sorunlar çıkmaya başlar. Bu sorunların ve değişimlerin içinde;

  • Üç ay içinde olan annelerde bulantılar devam eder ve yemeklerin kokuları onlar için işkence durumuna dönüşür. Hatta halk arasında bebek erkek ise daha çok mide bulantısı çekildiği de söylenmektedir.
  • Üç aylık dönemde anne adayının hormonları değiştiği için duygusal olurlar. Bu anlamda erkek adaya fazlasıyla iş düşer. Erkek bu konuda eşini desteklemelidir.
  • Kadınlar 3 aylık gebelik dönemlerinde hayalindeki bazı şeyleri gerçek sanabilir. Bunun içinde erkek eş adaylarının titiz davranması gerekir.
  • 11 hafta girilen gebelikte mide bulantıları azalır ve hormonlardan kaynaklı olan duygusallık bir nevi azalır. Bu anlamda erkek de rahatlar.
  • Üç ay olan gebelikte aşermenin etkileri azalmaya başlar.
  • Üç ay gebelik içinde bebek de genetik bir sorun bulunmuyorsa düşme tehlikesi de ortadan kalkar.
  • Ultrasonda bebek görüntüleri alınır ve anne adayları hamilelik konusunda kendilerini daha heyecanlı hisseder.
  • Hamilelik döneminde progesteron ve östrojen hormonları salgılaması artar. Süt bezleri ve memelerde büyümeler meydana gelir. Ayrıca meme ucu renginde değişimler oluşmaya başlar. Bu hamilelik süreci içinde gayet normaldir.
  • Göğüslerde hamilelik döneminde ara ara hassasiyet oluşur. Göğüsler gebelikte dolgun ve ağırdır.

Bebeğin Gelişimi

Bebekler bu ay için vücut anlamında şekillenmeye başlar. Hamilelik döneminde ultrasonda bu belirgin bir şekilde izlenebilir. Hatta ultrason görüntülerinde belli olur. gentital bölgesi, elleri, tırnakları, sindirim sistemi ve iç organları gelişmeye başlar. İskelet gelişmeye devam ettiği için dişler de gelişmeye başlar. Beyin gelişimi ise hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...