Ultrasonda bağırsak kurdu belli olur mu?

Ultrason.. Bağırsakları incelemede kullanılır mı? ( BAĞIRSAK Kurdu tenya larva vs gibi asalakları görüntülemede kullanılır mı

Ultrason yöntemi hastaya hiçbir şekilde ağrı ve acı hissettirmeyen ve her hangi bir yan etkisi ya da zararı olmayan tıbbi görüntüleme yöntemidir. Birçok organın incelenmesinde kullanıldığı gibi bazı problemler sonrası ihtiyaç duyulduğunda bağırsak incelenmesi içinde kullanılabilmektedir.

Görüntüleme sırasında ufak ve ince uçlu olan proplar kullanıldığı için bağırsakta her hangi bir hasar da meydana getirmez. Bağırsak ultrasonunda anüs ve de çevresindeki dokularda meydana gelen hastalıkların teşhis edilmesi söz konusu olmaktadır. Bunun yanında bağırsak kanseri, makat kanseri, hemoraid kanseri, kalın ya da ince bağırsak kanseri, makat girişinde kaşıntı, makat çevresinde iltihaplanma gibi sağlık problemlerinin teşhis edilmesi ve tanı konması aşamalarında da tercih edilmektedir.

Ultrason işlemi sırasında daha etkili olması sebebiyle normal prop başlıkları yerine 360 derecelik açıyı görebilen prop başlıkları kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalarda bağırsak kurdu, tenya, larva gibi asalak parazitlerin teşhis edilmesi aşamasında öncelikli olarak dışkı inceleme testlerinin yapıldığı görülmektedir.

İlk testte tespit edilemeyen parazitler için testlerin üst üste tekrarlanması söz konusudur. Bu aşamada parazitler mikroskobik canlılar olduğundan görüntülenmesi için ultrason yöntemi kullanılmamaktadır. Ancak köpek tenyası gibi bir asalağın bulaşması sonucu yayılan ve kist oluşumuna da neden olabilen bir durum olması halinde teşhiste ultrason kullanılabilmektedir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...