30 Hafta İçinde Annelerin ve Bebeklerde Genel Olarak Meydana Gelen Değişimler

30 hafta içine giren anneler en fazla yorgunluk ve halsizlik ile alakalı sorunlar yaşar. Bunun içinde özelikle çalışan bayanların birkaç gün izin alması tavsiye edilir.

30 Haftalık Gebelik Döneminde Ultrason Çekimi

30 hafta gebelik dönemine giren anne adayları son 10 haftanın içine girmiştir. Doğuma az kalmış ve bebeğiniz ile tanışmak için gün sayıyorsunuzdur. Bu hafta itibari ile anne adayı çevresinde bulunan aileleri ve çocukları daha çok izlemeye ve gözlemlemeye başlar. Özellikle anne olan arkadaşlarından tavsiye alır ve sohbet eder. Bu dönem içinde anneyi en fazla uyku sorunu rahatsız eder.

Gebelik döneminin bu haftası içinde eklemlerinizde, bağlarınızda ve kaslarınızda gevşeklik meydana gelmektedir. Kasların gevşemeye başlaması ile ayaklarda da yayılmalar meydana gelir. Bunun içinde büyük ve rahat ayakkabı kullanımı tercih edilmelidir.

Bu hafta içinde de mide yanması sorunları devam edebilir. Mide yanması devam eden kişiler yatma esnasında vücutlarının üst kısımlarını alt kısımlarına göre daha yukarıda tutmalıdır. Bu sayede yanma hissiyatını azaltmış olursunuz.

30 Hafta Gebelikte Neler Meydana Gelir?

Anne bu haftanın içinde 11,5 ila 16 kilo arasında kilo almış olmalıdır. Gebelikte bu haftanın içinde idrara çıkma daha çok sıklaşmıştır. Bebek artık fazlasıyla büyüdüğünden ve yere ihtiyacı olduğundan dolayı da idrar kesenizde sıkıştırmalar yapar. Gebelik dönemi içinde bu süreçte varis oluşumu meydana gelebilir.

Bunun için uzmanla görüşmek gerekmektedir. İş konusunda zorlanılacak olan haftalarda başlamıştır. Bu zorlanmadan etkilenmemek adına birkaç günlük mazeret izni alınabilir. Bu kadının rahatlamasını ve daha kolay bir dönem geçirmesini de sağlayacaktır.

Bebeğin Gelişimi

Bebek ultrason görüntülerinde net şekilde izlenebilir hale gelmiştir. Bebek ile alakalı görüntüleri ve videoları uzmanınızdan istediğinizde size verecektir. Bebek 40 cm boyunda ve 1 kilo 300 gram ağırlığına ulaşmıştır. Gebelik de karın bölgesinin büyümesi ile beraber bebek de olan büyüme de fark edilebilir. Bebek ile alakalı olan büyüme süreci ultrason desteği ile de fark edilebilmektedir. Ultrason bu süreç içinde uzmana da fazlasıyla yardımcı olacaktır. 30 haftanın içinde bebekler kendini ısıtan tüylerini dökmeye başlar. Çünkü artık bebeğiniz kendi vücut ısısını ayarlayabilecek kadar akıllıdır. Görme ile alakalı olan yetenek gelişmeye devam eder.

Doğum sonrasında bile bebeklerin ışıklara cevap vermeleri ve görüş açıları % 5 civarındadır. Yani bebekler yakında olan şeylerin farkına varabilir gözlerin gelişmesi 2 yaşına kadar durmadan devam eder. Bebeklerin bu haftada ve sonrasında her daim hareket etmesi anne tarafından beklenmektedir. Zaten bebekte iyiden iyiye hareketlenmiş ve güçlenmiştir. Bazen esnemesi ile bazen yumrukları ile bazen de tekmeleri ve yuvarlanması ile kendini fark ettirerek kadınların heyecanlanması sağlar.

Özellikle uzandığınızda, yorulduğunuzda, bir şeyler içtiğinizde ve fazla yemek yediğinizde kendini daha çok belli edecektir. Beslenme de bebk sağlığı için öenmsenmesi gereken bir durumdur.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...