34. Haftalık Gebeliğinde BebeğinUltrason Görüntüleri ve Belirtileri

Gebelik kadının son adet döneminin ilk gününden itibaren 40 hafta sürecek olan bir maratondur. Gebelik üç döneme ayrılır. Bu dönemlere trimester denir. Birinci trimester ilk 12 haftadır. İkinci trimester 13 ila 27.haftayı temsil eder. Üçüncü trimester ise 28 ila 40.haftaları kapsar. Üçüncü dönem dahilinde olan 34.haftalık gebeliğinde artık kadın nasıl doğum yapacağına bebeğin sağlığı endişelerine kapılma dönemlerindedir.

34 haftada değimi

Nefes nefese kalma, uyku problemleri, ciltte renk değişiklikleri, idrar kaçırma ve kilo artışı başlıca sorunlardır. Bu sıkıntılı durumların elbette ki yegane sebebi rahimin büyümesidir. Gebeliğin son döneminde olmanın verdiği durumla birlikte rahimin büyümesi ile annenin akciğer kapasitesinde düşme olur bu da nefes nefese kalma hali gösterir. Bebek bu konuda herhangi bir sıkıntı duymaz. Çünkü gelişmiş dolaşım ve solunum sistemi sayesinde o rahat nefes alıyordur. Anne adayı bu dönemde daha iyi nefes alıp vermek için oturup kalkarken sırt ve omuzların destekli olması yarar sağlar. Bebeğin yavaş yavaş doğum kanalına ilerlemesi ile bu sıkıntılar da azalır. Bu dönemde anne adayı kalça ağrısı çeker. Ilık banyolar ya da hafif egzersizler bu durumu azaltabilir.

34.Haftadaki Hisler Ve Belirtiler

Uyku problemleri çok sık yaşanır. Bunun sebebi karnın büyümesi ile birlikte rahat yatabilme süreci sıfırlanmıştır. Sırt üstü yatılmamalıdır. Mümkün olduğunca bir yana doğru yatıp yastık destekli uyumaya çalışmak en doğru stildir. Yine bu dönemde en çok varolan durum varislerdir. Uzun süre ayakta kalınmaması, mümkün olduğunda ayaklar havada dinlendirilmesi ve düzenli yürüyüş yardımcı olacaktır. Rahmin büyümesi ile birlikte bu dönemde idrar kaçırma sözkonusudur.

Hamilelik 40 hafta sürecek olan zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreç içerisinde son dönem olmasına rağmen anne adayını hem fiziksel hem psikolojik olarak en çok zorlayan dönemdir. 34.hafta gebeliğinde bebeğin hareketleri kontrolü önem taşır. Doktor anne adayını bu dönemlerde daha fazla görmek ister. Muhtemel yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi gibi durumları teşhis etmek adına kontrol altında tutulması gereklidir. NST istenir. Bu haftalarda annenin hareketleri artık çok yavaşlamıştır. Tüm hazırlıkların bitmesi gereken dönemdir. Evden çıkışa hazır bir şekilde tedariklerin yapılması en doğrusudur. 34.hafta itibariyle annenin 11 ila 12 kilo alması idealdir.

34.Haftada Neler Oluyor

Anne adayı bu dönemde kilo sıkıntıları yaşar. En fazla 13 kilo almış olması ideal olanıdır. Çünkü doğum haftasına kadar kilo alımı hızla devam edecektir. Bebek gelişimini ultrason görüntüleri ine anne adayları an ve an takip edebilirler. Üstelik ultrason ile takip anne ve baba adayları için oldukça heyecanlı ve mutluluk veren bir durumdur.

34.Haftada Bebeğin Gelişimi

Gebeliğin 34.haftasında bebek ultrason görüntülerinde tebessüm etme hali bile yakalanabilir düzeydedir. Videoları eşsizdir.Bir anne adayı için çekilen sıkıntılara rağmen en güzel görüntüdür. Bebeğin saçları iyice uzamıştır. Kaşları belirginleşmiştir. Bebek nerdeyse 2 buçuk kilo civarındadır. İyice ağırlaşmıştır. Boyu da yaklaşık 44 cm civarlarındadır. 34 ila 37.haftalar arasında doğan bebekte sağlık problemi beklenmez. Bebeğin artık uyku saatleri bile düzenli hale gelmiş sağlıklı bir bebektir. Uyurken gözlerini kapatır uyanınca açar. Bu dönemler bebeğin hızla kilo aldığı dönemlerdir. Besin değerleri yüksek gıdalar tüketilmesi bebek için yarardır.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...