Gebelikte 26. Hafta İçinde Bebekler ve Anneler Ne Gibi Değişimlere Uğrar?

Gebeliğin 26 haftasına girildiğinde bebeklerin ultrasonografi ile görüntüleri net bir şekilde izlenebilir hale gelmeye başlayacaktır. Bunlar çiftleri heyecanlandırır.

26 Haftalık Gebelikte Ultrason Görüntüleri ve Belirtileri

Bu hafta anne adayları bebeklerin odaları için hazırlık yapmaya başlar. Bu süreçte annenin kendini yormaması önemlidir. 26 haftalık bebek sahibi olan çiftlerin her türlü detaya yetişememesi çok normaldir. Bu süreçte sık şekilde acıkma ile karşılaşılır. Anne adayı bebek ile kendi sağlığı için sık sık az az beslenmelidir. Tansiyon 26 haftalık gebelik sürecinde düşüktür.

Bebeğinizin yaklaşık boyu ve ağırlığı

Özellikle bu dönemde preeklampsi gelişebilir. Bundan kaynaklı olarak ve başka sorunlar yaşamamak adına doktor kontrollerinin kesinlikle aksatılmaması gerekir. Kontrollere düzenli gitmek meydana gelebilecek olan sorunların erken dönemde fark edilerek tedavi edilmesini sağlar. Yüzde şişme, ayaklarda ani şişlik, ellerde ani şişlik, göz çevresinde torba tarzındaki sorunlar oluştuğunda vakit kaybetmeden uzmana başvurulması gerekir.

Hızlı ve ani bir şekilde kilo almak ve vermek de sorun teşkil eder. Ayrıca diğer semptomların arasında üst midede hassasiyet, kusma, yoğun bir şekilde ağrı, ışığa karşı duyarlılık, görmede sorunlar, aşırı düzeyde baş ağrısı, devam eden baş ağrısı bulunur. Bunlar fark edildiğinde uzmanınızı vakit kaybetmeden hemen bilgilendirmeniz gerekir.

26 haftalık bebek gelişimi

26 haftalık gebeliğinde bebeğin anne karnında yerleşmesi

26 Hafta Gebelik Döneminde Neler Olur ve Bebeğin Gelişimi Nasıl İlerler?

Gebelik döneminim 26. haftasında anne adayı bebek ile alakalı son durumu ultrasonda daha rahat ve detaylı bir şekilde görebilir. Ultrason bu anlamda çiftlere bebek ile alakalı olarak duygusal anlar yaşatacaktır. Anne bebeğin hareketlerini sık şekilde ve şiddetli düzeyde hissedecektir. Bu aydan sonra gebelik döneminde bebek ile alakalı olan her durumun kontrol edilmesi gerekir. İnce giysiler giymek ve soğuk içecekler içmek rahatlama açısından fayda sağlar. Bu aydan itibaren anne ve babanın bebek odası için araştırma yapması gerekir.

Özellikle kalite standartlarına uygun olması gerekir. Anti bakteriyel özelliklere sahip olması da önemlidir. Bebeklerin boyları 34 ila 36 cm ve kiloları 800 grama kadar ulaşmıştır. Bebeklerin ciltlerindeki alt dokunun gelişimi devam ettiğinden dolayı kilo almaları hızlı bir şekilde devam eder. Cilt halen kırmızı, kırışık, ince ve kılcal damarlı olduğundan dolayı kırmızı bir görüntüsü bulunur. El tırnakları bu haftadan itibaren fark edilmeye başlar.

Özellikle seslere karşı duyarlı olmaya başlayan özellikle parlak ışıklara karşıda oldukça duyarlıdır. Bebeklerin bu dönemde akciğer gelişimleri hızlı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca bronşların uç kısımlarındaki keseciklerinde gelişimleri hızlı bir şekilde devam etmektedir. Ultrasonografi ile bakıldığında bebeklerin kasları ve solunum yaptığı da net şekilde izlenebilir.

Bebekler bu süreçte halen plasentadan beslenirken, akciğerin gelişmesi ile egzersiz yapmaya devam etmektedir. Ultrason çekimlerinde ve görüntülerinde bebeklerin hareketleri net şekilde izlenebilir hale gelmeye başlanır.

26 Haftalık ultrason görüntüleri

26 Haftalık Anne Karnı

 

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 5,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...