Gebelikte 21. Haftada Anne İle Bebekte Nasıl Değişimler Meydana Gelir?

Gebelik döneminde meydana gelecek olan değişimler hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından önemlidir. Tüm detaylara dikkat edilmesi gerekir.

21 Haftalık Gebeliğinde Ultrason Çekimi

Gebelikte bu hafta içinde bebek yaklaşık olarak 350 ila 400 gram civarındadır. Bu dönemde bebeğin hareketleri belirgin hale geldiği için ayrıntılı ( detaylı ) ya da üç boyutlu renkli ultrason da bunlar izlenebilir. Hatta ayrıntılı (detaylı) ya da üç boyutlu renkli ultrason desteği ile bebeğin videoları bile çekilebilmektedir.

Bebeğinizin yaklaşık boyu ve ağırlığı

Anne adaylarının bu haftadan itibaren bacak kısımlarında ödem birikmeye başlar. Bacaklarda meydana gelen ödemler uzmanlar için çok bir şey ifade etmemektedir. Önemli olan ve dikkat edilmesi gereken yüzde ve elde meydana gelen ödemlerin takip edilmesidir. Bacaklarda ödem oluşan bayanlarda bu durumu ortadan kaldırmak için yüzme büyük bir fayda sağlayacaktır.

21 Haftalık gebeliğinde bebeğin gelişmesi

21 haftalık gebeliğinde bebeğin anne karnında yerleşmesi

Yüzmenin yanı sıra yürüyüş hamilelikte aksatılmadan yapılmalıdır. Yürüyüş hem bebek hem de anne sağlığı için faydalıdır. Ayrıca evde bacakları yukarıya kaldırarak dinlendirmek, bu şekilde istirahat etmek ve soğuk duş yardımı ile bacakları yıkamak ödemin azaltılmasına yardımcı olur. Beslenme ile ödemin azalmasını sağlamak da mümkündür.

Bol düzeyde protein almak sağlık açısından, ödem atmak açısından ve bebek açısından fayda sağlayacaktır.

21 Hafta Gebelikte Neler Meydana Gelir?

Bu hafta içinde karın bölgesi çok büyük değildir ama anne adayı kendini şiş hisseder. Bu konuda endişelenmeye gerek yoktur. Bu hafta ve sonrası için gebelik döneminde egzersiz yapmanın büyük faydası bulunur. 20 hafta ve sonrasında anne adayının vücudunda yağ oranı artar. Bundan kaynaklı olarak sivilcelenme şikâyeti birçok bayanda gözlemlenir. Bunun için nemlendirici, temizleme losyonları, sabunlar, yüz temizleme ürünleri kullanılmalıdır.

Özellikle yağsız olan ürünler tercih edilmeli ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Rahim bu hafta ile birlikte daha çok büyür. Gebelikte rahimin büyümesi sonucunda anne adayının hareketlerinde de kısıtlamalar oluşur. Bebek ve karının büyüklüğünden kaynaklı olarak yatış pozisyonları önem kazanmaya başlar. Özellikle yüz üstü yatma kesinlikle önerilmez.

Bu yatış pozisyonu bebek ile annenin zarar görmesine sebep olur. Zaten çekilecek olan detaylı (ayrıntılı) renkli ultrason ile bebeğin büyüdüğünü de fark edebilirsiniz. Üç boyut ya da detaylı ultrason nedir, bu uygulama sayesinde bebek de meydana gelmiş olan tüm sorunlar tespit edilir. Ayrıntılı ultrason ile bebek detaylı bir şekilde kontrol edilir. Bebek de var olan sorunlar önceden ayrıntılı şekilde fark edileceğinden dolayı kısa süre içinde tedavisine başlanır.

Bu haftanın içinde gebelikte çekilecek olan üç boyutlu detaylı ultrason ile bebeğiniz hareketlerini, ne durumda olduğunu, hastalığının var olup olmadığını, yüz şeklini, ellerini, kollarını ve bacaklarını ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Bebeğin Gelişimi Nasıl İşler?

Bebek bu haftanın içinde 26 cm olmuştur. Bu süreçte bebeğin tüm hareketleri anne tarafından fark edilmektedir. Göz kapakları ve kaşları da net şekilde görülebilir. Bunlar 3 boyutlu ultrasonografi de gözlemlenebilir.

Üç boyutlu ultrason nedir, bu ultrasonda bebeğin her açıdan incelenmesine olanak sağlar. Boyutlu ultrason çiftlerin bebeklerinin videolarını da izlemesini sağlar. 3 ve 4 boyutlu ultrason çekim zamanı gebelikte uzman tarafından belirlenir.

21 haftalık ultrason görüntüleri

21 haftalık anne karnı

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...