Gebelikte 35 Haftaya Giren Bebeklerde Bulunan Değişimler Nelerdir?

Hamilelik döneminde 35 haftaya giren anne adayları bebeğin büyümesi ile baskı hissetmeye başlar. Hareketlerin izlenmesi kesinlikle gerekli bir durumdur.

35 Haftalık Gebelik Döneminde Ultrason Görüntüleri ve Belirtileri

35 haftalık olan gebelik döneminde anne adayı bebeğin hareketlerine karşı duyarlı olmalıdır. Bebeğin sağlığı ve durumu ile alakalı olan ipuçları bebeğin hareketlerinde gizlidir. Hareketler bebeğin kas gelişimi açısından da oldukça önemlidir. Özellikle gebelik de solunum hareketleri solunum kaslarının gelişmesine fayda sağlar. Bu bebeğin doğum sonrasındaki sürece hazırlanmasını sağlamaktadır. Gebelik döneminde bebeğin farklı sebeplerden kaynaklı olarak daha az oynaması muhtemeldir. Gebelikte anne adayı fazla yorulduysa ya da açsa daha az oynar. Bunun kararını ise anneler kendileri verecektir.

35 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Oluyor?

Bu hafta içinde bebeklerde amnion sıvısı en üst düzeydedir. Bu sıvı zaman içinde doğuma kadar azalmaya devam edecektir. Bu sıvıya halk arasında da tıp dilinde de su adı verilir. Suyun idrardan daha farklı bir kokusu bulunur. Bu haftanın içine giren bebekler aşağıya yönelmiştir ve bu pozisyon doğum için gerekli olan uygun pozisyondur. Kilo alımı 10-13 kg arasındadır. Nefes alımı ve veriminde baskı oluşumu nedeniyle oldukça zor zamanlar yaşanabilir. Bundan kaynaklı olarak zor zamanlar yaşanabilir. Ayrıca göğüs ağrısı oluştuğu zaman mutlaka uzman ile görüşülmelidir. Bu süreç içinde oluşan her türlü ekstra durumda mutlaka uzman ile görüşmek gerekir. Aksatılan durumlar geç kalınan durumlara yol açabilir.

Bebeğin Gelişimi

35 haftalık olan bebeğin boyu yaklaşık olarak 46 cm ve ağırlığı 2 kilo 400 gram ağırlığındadır. Yağ dokusunda bulunan artış devam etmektedir. Bebeklerin ayak ve ellerinde tombullaşma meydana gelir. Özellikle erkek bebeklerin testisleri tamamen dışarı çıkar. Yavrunuz rahmin içinde fazlasıyla yer kapladığı için hareket edilecek alan fazla kalmamıştır. Annelerin bebeklerin hareketlerinde azalma hissetmesinin sebeplerinden bir tanesi de budur. Genel anlamdaki hareketleri dinlenmeli ve izlenmelidir. Ekstra bir durum oluştuğunda muhakkak uzman ile görüşülmelidir. İç organlar ve akciğer tamamen oluşmuştur. Özellikle erken doğum olan bebeklerde solunum sıkıntısı akciğerlerin oluşmasının desteği ile sorun yaratmaz. Bu dönemde dünyaya gelen bebeklerde genel sağlık taramaları daha detaylı yapılır.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Oyunuz ilk olacak)

Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...

Soru - Cevap

Hatice eket25.01.2017

iyi geceler,
Annemden tomografi istedi, doktor ama ne olduğunu söylemiyor. 10 gün sonra çıkacakmış sonuç göğüs bölümünde ne olabilir ayrıntılı istemiş de

Makale Editörü Ayşe KorkmazHatice hanım merhaba,
Tomografi sonucu çıkmadan ve sonuçlar incelenmeden annenizde şu hastalık mevcut demek oldukça zordur. Ayrıntılı tomografi çekilip hiçbir hastalık çıkmama ihtimali olduğu gibi, hastalık çıkma ihtimali de olabilir. Bunun için tomografi sonucunun yorumlanmasını sabır içinde beklemeniz gerekmektedir.
Acil Şifalar

Soru ekle

Sorunuz: