Kalp Ultrason Çekim İşlemi Nedir, Uygulaması Hangi Aşamalardan Oluşur?

Kalp ultrason işleminde yapılacak olan işlemler doktorun tanı koyması adına yardımcı olur. Alınacak raporlar vakit kaybetmeden doktora gösterilmelidir.

Kalp Ultrasonu Nedir, Fiyatları Ne Aralıktadır.?

Kalp ultrasonu ekokardiyografi ya da eko olarak da adlandırılmaktadır. Ses ötesi dalgaların yardımı ile kalp içinde ve damar için bulunan kanın görüntülenmesini, kalbin incelenmesini destekleyerek gerekli verilerin edilmesi işine yarar. Ultrason işleminde bulunan dalgalar kulağın duymayacağı niteliktedir. Ultrason işleminde ses dalgaları nasıl gönderilir, tüp şeklinde olan, hastanın göğsünde gezdirilen ve el yardımı ile kullanılan cihaz ile gönderilir ve çekilir.

Bunun için özel olarak üretilmiş olan eko cihazları aracılığı ile gelen sinyaller sese ve görüntüye çevrilir ve gerekli bölge çekilir. Eko cihazında bulunan ve prob ismi verilen alet göğüs ile temas halinde olur ve kalbin üstünde yavaş yavaş gezdirilir. Cihazda bulunan ses dalgaları gerekli olan dokuya ve organa çarpar ve geri döner. Damar, kalp atışı, damar da bulunan sorunlar ve kalbin detaylı şekilde incelemesi yapılarak sonuçları elde edilir.

Ultrasonografisi işlemleri kalp ile alakalı hızlı sonuçları, net sonuçları ve gerekli bilgilerin elde edilmesine yarar. Damar, kalbin atışı ve kalp ile alakalı olarak detaylı şekilde bilgiler veren bu uygulamayı yaptıracak olan kişiler öncesinde video olarak online ortamda inceleyebilir. Ayrıca yapılan uygulama neticesinde hastanın eline çekimler video ve rapor olarak verilir. Video ve raporların doktora gösterilmesi gerekmektedir. Kalp ultrasonu video çekim uygulaması özel kuruluşlarda yapılacaksa fiyatı konusunda araştırma yapılmalıdır. Görüntüleme merkezi olarak nerde yapılacağına dikkat edilmelidir.

Çünkü bu işlemlerin uzmanlar tarafından yapılması gerekir.  Ultrasonografi bebeğin kalbinin atışı ve damar incelemesi içinde yapılır. Bebeğin damar ve kalp ile alakalı ne sorunu olduğunu ortaya çıkartmak adına kullanılır. Bebeğin çekilen görüntülerinde sonra damar ya da diğer sorunları işle alakalı tedavi planlaması işine yarar. Fiyatları özel hastanelerde farklılık gösterir. Devlet hastanelerinde ise ücretsiz çekim yapılır.

Ultrasonografi Nasıl Yapılır ve Sonuçları Nedir?

Ultrason işlemleri yetişkinlerin, çocukların ve bebeğin damar ile kalplerinde bulunan sorunların ortaya çıkması adına kullanılan tanı yöntemidir. Ultrasonografi işlemleri yetişkinlerde ve bebeğin kalbinde ne ile yapılmaktadır, ultrason prob çubuğu yardımı ile yapılmaktadır. Bebeğin, yetişkinin ya da çocuğun aort yırtılmaları, kalp delikleri, pıhtıları, protez kapak, kalp kapakçığı sorunu ve diğer sorunları aydınlatılır. Eko uygulamasında bilgisayara alınan görüntüler dışında kalbin detaylarını yazar makinede bulunur. Bu makine çekim işlemi yapıldığı sürece yazar. Yazar tarafından yazılan dokümanlar tanı için gereklidir. İşlemler nasıl yapılır;

  • Eko loş bir ışığın altında uygulanır. Belin üst kısmında var olan kıyafetler tamamen çıkartılır ve önlük giyilir.
  • Eko cihazının yan kısmında bulunan masaya hasta yatar.
  • Doktorlar cihazı gerekli olan bölgeye yerleştirir ve görüntüleme işlemine hemen başlar. Görüntünün iyi düzeyde olması adına kişinin göğüs kısmına jel sürülür.
  • Bu esnada bulantı meydana gelebilir.
  • Bilgisayar monitöründen kişinin kendine ait olan kalp görüntülerini izlemesi mümkündür.
  • Test esnasında ağrı, acı ve sızı hissi oluşmaz.
  • Yaklaşık olarak 20 dakika içinde tamamlanır.
  • Testin bitmesinden sonra çıkan raporları doktorlar yorumlar.
  • Sonuçlar kişiye göre değişkenlik göstermektedir.
  • Uygulama esnasında kanda bulunan oksijen, damarlar, kalp ile alakalı olan tüm detaylar izlenir.

Makale değerlendirmesinde sizin de katkınız olsun



1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(1 Oy, Ortalama: 4,00 Toplam 5, Oy)
Yaptığınız oylama bu makalesini değerlendirmek ve sonuçlara göre yenilemek için kullanılacak.
Loading...